INFONET-468X60-BANNER

Slojevita zgrada Kengo Kume u Tokiju

04.06.2013. | Inhabitat

Zgrada Asakusa kulturnog i turističkog informativnog centra u Tokiju jeste osmospratni objekat projektovan za različite namene. Ona služi kao turistički informativni centar, konferencijski centar i višenamenski hol i izložbeni prostor. Njegov slojeviti plan podseća na gomilu malih stanova sa kosim krovovima, sve upakovano sa drvenim otvorima koji filtriraju prirodno osvetljenje.

Asakusa kulturni i turistički informativni centar je projekat čuvenog japanskog arhitekte Kengo Kume i nalazi se na prometnom uglu u Tokiju u blizini drevnog budističkog hrama Sensō-ji. Napravljen je uglavnom od stakla i drveta, i njegovi enterijeri su prozračni i svetli. Zgrada ima koristi od obilja prirodne svetlosti i višak sunčeve svetlosti se filtrira od strane vertiklnih drvenih rastora koji obmotavaju osam spratova zgrade.

Kosi šesti sprat je namenjen pozorištu, a terasa nudi posetiocima živahan prostor za opuštanje sa prelepim pogledima na grad. Ali jedno od najpametnijih rešenja arhitekte jeste korišćenje „mrtvih“ prostora između kosih spratova za skladištenje opreme.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;