INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pop-up kancelarija od recikliranih paleta

12.02.2013. | Gizmag

Zahvaljujući rasprostranjenosti moćnih laptop računara i infrastrukture na bazi računarskih oblaka, sumorne kancalarijske kabine mogu biti redizajnirane u korist dinamičnih prostora koji podstiču saradnju i inovacije. Instalacija Pop-Up Office arhitektonskog biroa Dubbeldam Architecture and Design je primer toga, nudeći koncept kancelarijskog prostora koji ima za cilj da ponovi izmisli radni prostor za post-PC eru korišćenjem recikliranih drvenih paleta.

Fleksibilnost je parola Pop-up kancelarije, a sveukupni dizajn se zasniva na nekoliko pojedinačnih modula koji imaju različite teme. Ovo uključuje module: „Collaborate“ (sto i polica), „Lounge“ (opuštajuće područje sa biljkama) i „Refuel“ (oblast sa kafom). Ideja je takva da se moduli uklapaju zajedno kako bi odgovarali potreba ljudi koji koriste kancelariju.

Svaki Pop-up kancelarijski modul ima sekciju zida, poda i plafona koji se jednostavno uklapaju jedan u drugi, bez potrebe za lepkom ili šrafovima. Elementi nameštaja su sastavljeni u različitim konfiguracijama, a police mogu biti umetnute u otvore između zidnih ploča po želji.

Biro Dubbeldam Architecture and Design želi da promoviše niz praktičnih koristi za Pop-up kancelariju, uključujući i otvoreni festioval, jeftinu (a i zelenu) opciju za novoosnovane kompanije koje traže neobične kancelarijske prostore, ili se može čak koristiti i kao nameštaj u nužnim situacijama nakon katastrofa.

Koncept Pop-up kancelarije je predstavljen na 2013 Nedelji dizajna enterijera u Torontu kao de izložbe „How do you work?“. Nismo čuli da li će koncept ići u proizvodnju u neposrednoj budućnosti, ali bez obzira na to, on je svakako zanimljiv koncept kancelarijskog nameštaja budućnosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;