PRIJAVA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

Pop-up kancelarija od recikliranih paleta

12.02.2013. | Gizmag

Zahvaljujući rasprostranjenosti moćnih laptop računara i infrastrukture na bazi računarskih oblaka, sumorne kancalarijske kabine mogu biti redizajnirane u korist dinamičnih prostora koji podstiču saradnju i inovacije. Instalacija Pop-Up Office arhitektonskog biroa Dubbeldam Architecture and Design je primer toga, nudeći koncept kancelarijskog prostora koji ima za cilj da ponovi izmisli radni prostor za post-PC eru korišćenjem recikliranih drvenih paleta.

Fleksibilnost je parola Pop-up kancelarije, a sveukupni dizajn se zasniva na nekoliko pojedinačnih modula koji imaju različite teme. Ovo uključuje module: „Collaborate“ (sto i polica), „Lounge“ (opuštajuće područje sa biljkama) i „Refuel“ (oblast sa kafom). Ideja je takva da se moduli uklapaju zajedno kako bi odgovarali potreba ljudi koji koriste kancelariju.

Svaki Pop-up kancelarijski modul ima sekciju zida, poda i plafona koji se jednostavno uklapaju jedan u drugi, bez potrebe za lepkom ili šrafovima. Elementi nameštaja su sastavljeni u različitim konfiguracijama, a police mogu biti umetnute u otvore između zidnih ploča po želji.

Biro Dubbeldam Architecture and Design želi da promoviše niz praktičnih koristi za Pop-up kancelariju, uključujući i otvoreni festioval, jeftinu (a i zelenu) opciju za novoosnovane kompanije koje traže neobične kancelarijske prostore, ili se može čak koristiti i kao nameštaj u nužnim situacijama nakon katastrofa.

Koncept Pop-up kancelarije je predstavljen na 2013 Nedelji dizajna enterijera u Torontu kao de izložbe „How do you work?“. Nismo čuli da li će koncept ići u proizvodnju u neposrednoj budućnosti, ali bez obzira na to, on je svakako zanimljiv koncept kancelarijskog nameštaja budućnosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...

;