INFONET-468X60-BANNER

Zavirite u nove „Google“ kancelarije u Tel Avivu

11.02.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Krajem 2012. godine, kompanije „Google“ otvorila je novu kancelariju u Tel Avivu, koje karakteriše niz kreativnih i jedinstveno tematskih kanancelarijskih prostora. Kancelarije, koje pokrivaju površinu od 8.000 metara kvadratnih, su raspoređene na sedam spratova od kojih je svaki projektovan sa drugom temom. Te teme ukljujučuju: Kultura i nasleđe, Prijatelji i porodica, Radost i optimizam, Energija i vitalnost, Inovacija i ugostiteljstvo, San i ushićenje i Humor i zabava.

Sa preko 30.000 zaposlenih širom sveta koje mora činiti srećnim (i sa dosta novca u banci), ovo nije prvi put da je „Google“ uložio maksimalni napor sa enterijerom kancelarija. Londonska kancelarija (o kojoj smo pisali ranije) ima kolibe za opuštanje, Njujorška kancelarija ima temu retro video igrica, kancelarije u Cirihu ima gomile mahuna, a one u Torontu čak imaju i mini golf teren na krovu.

Novi kancelarijski prostor, projektovan od strane švajcarskog biroa Camenzind Evolution u saradnji sa biroima Setter Architects i Studio Yaron Tal, se nalati u Electra kuli u centru Tel Aviva, i za cilj ima da inspiriše plodnu saradnju između zaposlenih.

Prostor smešta oko 200 inženjera i 50 komercijalista i marketinških stručnjaka, koji trenutno rade na nedavnim inicijativama kao što su Google Suggest, projekat digitalizacije svitaka sa Mrtvog mora (Digital Dead Sea Scrolls Project), kao i aplikacijama Live Results i Personal Finder.

Kompjuterski stolovi nisu baš toliko prisutni u mnogim oblastima, dok hodnici podsećaju na ulice malih gradova, a sala za sastanke ima temu plaže sa klupama na kojima se sedi i sastanči.

Zatvorena pustinja, voćnjak i „spoljašnje“ izletište su takođe posebne oblasti. Tri različita i potpuno opremljena tematska rastorana se nalaze u okviru novog prostora i oni vode računa o hranjenju zaposlenih.

„Nije tolika poenta u inspiraciji nego o dubokom razumevanju kako ljudi rade i kakve radne sredine će im pomoći da nadmaše svoj rad“, rekao je izvršni direktor biroa Camenzind Evolution, Stefan Camenzind.

Kako bi osigurali da zaposleni stvarno nešto i rade, raspored uključuje jasnu podelu između tradicionalnih radnih zona sa stolovima i više kreativnijih oblasti, koje su projektovane da budu pogodne za razmenu ideja i saradnju.

„Svaka oblast je projektovana da bude idealno rešenje za određeno vreme i određeni zadatak“, rekao je Camenzind. „Dakle, nadam se da će gugleri imati mnoga omiljena mesta koje vole da koriste u zavisnosti od njihovog raspoloženja i radnog zadatka.“

Nove „Google“ kancelarije u Tel Avivu su takođe dobile LEED Gold sertifikaciju, postigavši tako visoki rejting zbog korišćenja nisko-emitujućih materijala, sertifikovanog drveta, brzo obnovljivih materijala i optimizovane energetske efikasnosti.

Štaviše, osmi sprat smešta novi „Google Campus Tel Aviv“, koji pruža podršku preduzetnicima, programerima i novim start-up preduzećima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;