INFONET-468X60-BANNER

Preživite apokalipsu u luksuzu

18.12.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Kako ste planirali da provedete ovaj petak? Možda ste raspoloženi za vino pored reke, guranje u podrumu sa babom ili ste prosto izdvojili novac za nešto luksuznije? Sa krajem sveta zakazanim za ovaj petak, 21. decembar, pojavile su se mnoge oportunističke kompanije koje su želele da zarade na predstojećoj apokalipsi. Jedna takva kompanija jeste Vivos, koja je zamislila mrežu 20 povezanih sklonošta koja se nalaze u blizini velikih gradova širom Sjedinjenih Američkih Država sa smeštajnim kapacitetom do 4.000 ljudi.

Pored preživljavanja nekog neodređenog scenarija kraja sveta prema majanskom kalendaru, skloništa su izgrađena da prežive standardne razloge za apokalipsu, kao što su nuklearni rat i sudar sa asteroidom.

Svako potpuno samostalno Vivos sklonište smeša zajednicu od 172 do 200 ljudi u prostranim odajama do jedne godine, pružajući im šansu za autonomni opstanak sve dok se stvari "ne slegnu". Hermetička skloništa su projektovana da prežive bukvalno bilo kakvu katastrofu ili preteći scenarijo uključujući prirodne katastrofe, nuklearne eksplozije, napade hemijskim i biološkim oružijem, ili čak i dobru staru društvenu anarhiju.

Luksuzni Vivos kompleks vrednosti 10 miliona dolara se bazira na klasteru od deset stambenih krila koja okružuju dvospratnu centralnu kupolu prečnika 20 metara. Kompleks obuhvata zajedničke oblasti i privatne apartmane koji pružaju udoban smeštaj sa oko 10 kvdaratna metra po osobi, što je prilično iznad minimuma od 4 i 5 kvadrata savetovanih od strane Crvenog krsta i organzacije FEMA za dugoročna podzemna skloništa.

Svaki Vivos objekat je opremljen sa sopstvenim internim sistemom generisanja električne energije, skladištem rezervnih baterija, dubokim bunarima, biološkim, hemijskim i radijacijskim sistemom za filtriranje vazduha, sistemom za odlaganje kanalizacije, skladište hrane i odeće, bezbednosne uređaje, medicinsku opremu i pribor i opremu za kritičnu podršku, uključujući i vozila.

Svako sklonište ima kompletno opremljene stambene prostorije, sa polu-privatnim spavaćim sobama, deluks kupatilima, kuhinjom i trpezarijom, prostrane salone i oblasti za sastanke, kompjutere, sprave za vežbanje, dobro snabdevene obrazovne i zabavne materijale, centar za hitnu meddicinsku intervenciju, bezbednosnu sobu sa pritvorom, komunikacioni centar, perionicu, servisnu radionicu i obilni skladišni prostor za hranu, gorivo, vodu, lekove, zalihe i garderobu sa velikim izborom udobne obuće i odeće u svim veličinama.

Pre bilo kakvog useljavanja u sklonište, Vivos grupa će obezbediti operativni nadzor svakoj asocijaciji kupaca u vezi sa tekućim održavanjem, popunom materijala, obezbeđenjem, monitoringom, nadzorom, obaveštavanjem i savetima. Zatim, kada je objekat useljen i zaključan, suvlasnici će izabrati odbor i preuzeti autonomnim upravljanjem njihovog objekta. Sve što članovi treba da urade jeste da stignu do objekta pre nego što se zapečati i osigura.

Vivos mreža uključuje i grupu postojećih ojačanih nuklearnih skloništa. Ova skloništa, koja variraju u veličini, su u potpunosti rekonstruisana i opremljena sa najsavremenijim sistemima bezbednosti, elektrotehničkim i mašinskim sistemima. Ona su prva skloništa koja su proradila.

Kompanija Vivos je u međuvremenu završila izgradnju prestale mreže podzemnih skloništa u vremenskom roku, a tačno pred navodni smak sveta (postoji pet skloništa). Prostori u skloništima su podosta skupa, oko 50.000 dolara po glavi, i skoro svako mesto je prodato. Dakle, ako ste preterano oprezni, paranoični ili jednostavno lakoverni, možda bi najbolje bilo da odmah sednete u avion i odete do najbližeg Vivos skloništa gde zgodni zidni sat odbrojava preostalo vreme.

Pogledajte video ispod radi pojašnjenja, a i kako biste videli pravi marketing na delu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;