IZOLACIJA-468X60-BANNER

Konceptualni konzolni Alpski muzej vina

23.11.2012. | Gizmag

Šta bi moglo biti više privlačno za obrazovane turiste, ljubitelje vina od putovanja u švajcarsku Lavauk regiju, gde su idealni uslovi na severnoj obali jezera Ženeva ohrabrivali gajenje vinograda još od 11. veka? Potpuno novi Muzej vina bi mogao da privuče još više turista, pogotovo imajući u vidu da ga je arhitektonski biro Mauro Turin Architectes zamislio kao konzolu koja je suspendovana sa ivice litice.

Konzole, horizontalni delovi konstrukcije podržani na samo jednom kraju, nisu neobičajene u arhitekturi. Skromni balkon je isto tako konzola i horizontalne izbočine su sve više neophodne u dizajnu nebodera koji žele da nadmaše one pre njih.

Ali, koncept arhitekte Maura Turina je u stvari samo konzola. "Muzej želi da bude mali originalni objekat u velikom legendarnom okruženju", piše na internet sajtu biroa. Izabrali su pravi pejzaž. Vizualizacija prikazuje muzej koji visi nada stepenastim vinogradima, pruža se ka jezeru sa Alpima na leđima. Pretpostavljamo da će pogledi odatle biti fenomenalni.

Iako je koncept napravljen za švajcarski magazin, Hochparterre, arhitektonski biro je ipak u pregovorima da pretvore koncept u realnost. Možemo pretpostaviti da istorijski vinogradi privlače svetske lutajuće ljubitelje vina. Konzolni muzej vina bi mogao da privuče i par ljubitelja arhitekture, takođe.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;