INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sogn & Fjordane Muzej umetnosti u Norveškoj

18.09.2012. | Arch Daily

Maleni grad u Norveškoj, Forde, crpi svoje kvalitete iz interakcije sa okolnim planinama, svuda vidljivim, čak i od Jostedalsbrina, najvećeg glečera na evropskom kopnu, koji se nalazi u neposrednoj blizini grada.

Novi gradski muzej, nazvan Sogn & Fjordane Kunstmuseum, takođe se oslanja na okolni pejzaž i izgleda kao kristalni blok leda koji je skliznuo sa okolnih planina.      

Asimetrično rešenje projekta je omogućilo muzeju kristalni oblik. Fasada je obložena belim staklom sa mrežom ugaonih linija, i podseća na polomljene linije na ledu. U večernjim časovima ove linije su osvetljene, tako da muzej izgleda kao blistavi blok usred gradske tame.

Unutar muzeja, posetioci se kreću kroz četiri sprata muzejskog izložbenog prostora, a ukoliko želite da imate fantastičan pogled na okolne planine, možete se popeti na terasu na krovu, koja se takođe može iskoristiti kao izložbeni prostor. 

Arhitektonski biro C.F. Moller je odgovoran za projekat SEIF - poslovni objekat koji se nalazi pored muzeja, kao i za stambeni kompleks na istoj lokaciji koji je trenutno u izgradnji.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;