INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Malena Feng Šui kocka za zen život

07.09.2012. | Gizmag

Arhitektonski biro SpaceFlavor iz San Franciska, SAD, projektovao je sićušnu, prefabrikovanu, Feng Šui mobilnu kocku za život u skladu sa zen principima. Kocka od 2,4 metara je bila poručena za Feng Šui stručnjaka Liu Minga, i ona uključuje kancelariju, krevet, prostor za skladištenje i prostor za meditaciju.

Oslanjajući se na kineski princip jina (privatno i zatvoreno) i janga (javno i otvoreno), mobilno utočište je projektovano tako da udovolji Mingovim ličnim aktivnostima kao što su učenje, meditacija i spavanje.

Svestrana kocka ima čelični ram i nameštaj od iverice, i dolazi kompaktno upakovana tako da može da prođe kroz standardno široka vrata od 0,9 metara. Ona zatim može biti lako montirana na licu mesta u roku od dva dana, korišćenjem običnih alata. Projekat karakteriše jednostavno stepenište koje skriva fioke i obezbeđuje pristup do gornjeg prostora za meditaciju ili zonu za ceremoniju čaja.

Prednji donji odeljak poseduje jednostavan i čist otvoreni kancelarijski prostor sa kabinetima i centralnim šođi platnom, koje omogućava prodor prirodne svetlosti u radni prostor. Na poleđini kancelarijskog prostora se nalazi udobna zona za spavanje koja ima jedan krevet i jednostavnu policu za knjige ili druge lične stvari.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;