IZOLACIJA-468X60-BANNER

Malena Feng Šui kocka za zen život

07.09.2012. | Gizmag

Arhitektonski biro SpaceFlavor iz San Franciska, SAD, projektovao je sićušnu, prefabrikovanu, Feng Šui mobilnu kocku za život u skladu sa zen principima. Kocka od 2,4 metara je bila poručena za Feng Šui stručnjaka Liu Minga, i ona uključuje kancelariju, krevet, prostor za skladištenje i prostor za meditaciju.

Oslanjajući se na kineski princip jina (privatno i zatvoreno) i janga (javno i otvoreno), mobilno utočište je projektovano tako da udovolji Mingovim ličnim aktivnostima kao što su učenje, meditacija i spavanje.

Svestrana kocka ima čelični ram i nameštaj od iverice, i dolazi kompaktno upakovana tako da može da prođe kroz standardno široka vrata od 0,9 metara. Ona zatim može biti lako montirana na licu mesta u roku od dva dana, korišćenjem običnih alata. Projekat karakteriše jednostavno stepenište koje skriva fioke i obezbeđuje pristup do gornjeg prostora za meditaciju ili zonu za ceremoniju čaja.

Prednji donji odeljak poseduje jednostavan i čist otvoreni kancelarijski prostor sa kabinetima i centralnim šođi platnom, koje omogućava prodor prirodne svetlosti u radni prostor. Na poleđini kancelarijskog prostora se nalazi udobna zona za spavanje koja ima jedan krevet i jednostavnu policu za knjige ili druge lične stvari.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;