INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

ErlebNest kuća na drvetu - čaura sa baldahinom

28.08.2012. | Gizmag

Kućica na drvetu jeste ono čarobno nostalgično mesto, krajnje utočište detinjstva, kome se često vraćamo i u odraslom dobu. Primer toga jesu neverovatne estetski prijatne kreacije sa luksuznim dizajnom. Tokom poslednjih nekoliko meseci pisali smo o raznim projektima kućica na drvetu. Sada vam predstavljamo ErlebNest - kućica na drvetu osmišljena u Nemačkoj koja je smeštena visoko u krošnji.

Projekat ErlebNest je delo nemačke Cambuim GmBH, kompanije koja je specijalizovana za proizvodnju kanapa i užadi. Kućica se može integrisati kao samonoseća konstrukcija na bilo kojoj pravoj krošnji. Kompanija Cambium projekatovala je ErlebNest tako da se ona uklopi u prirodno šumovito okruženje, što je posebno istaknuto korišćenjem prirodnih materijala u njenoj izgardnji.

ErlebNest je višedelni dizajn kućice na drvetu. Bure na nebu koje vam odmah skreće pažnju jeste čaurasta spavaća odaja. Čaurini vazdušasti, kružni zidovi pružaju pogled na okolni pejzaž, dok zakrivljeni krov nudi zaštitu od kiše i snega. U čauri se nalazi dovoljno prostora kako bi se smestio krevet za dvoje.

Sam glavni prostor, međutim, jeste multifunkcionalan i služi kao dnevni i zabavni prostor, gde posetioci mogu da se druže, jedu, piju i uživaju u društvu u zanimljivom ambijentu. On je dovoljno veliki da može da ugosti četiri osobe i pruža prostor za sto i stolice, mali bar, mrežu za spavanje ili drugi nameštaj i pribor.

Kao i kod svake druge dobre kućice na drvetu, i ElrebNestu se pristupa putem merdevina. Komanija Cambium kaže da nije potrebna nikakva sigurnosna oprema ili šlemovi za putovanje nagore. 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;