Urbani park Piazza d'Armi

10.08.2012. | Evolo.us

Projektovan od strane arhitektonskog biroa Modostudio, Piazza d'Armi Urbani park spaja dva glavna aspekta: veštački i prirodni. Ivice ovog parka, pod uticajem okolne urbane strukture i stanja ovih prostora, stvaraju niz veštačkih i antropoloških oblasti, koje služe kao filter između okolnog urbanog dizajna i oblasti gradskog parka.     

Površina crkve, na igralištu, urbani trg kao i sportski objekti postaju isprepletani veštački svet u ovom naselju. Ovde se može naći urbani park, predeo koji je namerno otuđen, kako bi se dovelo do jedinstvenog apstraktnog iskustva. Ovaj park, ili bolje: pejzaž, postaje vitalan element za grad: mesto gde stanovnici mogu da dožive direktnu vizuelnu vezu sa okolnim planinama.

Park se prilagođava pozorištu, multifunkcionaloj zgradi i mestu izvođenja, ali je i kulturni prostor u gradu, zahvaljujući mnogim manifestacijama koje se tamo odigravaju. Filter između veštačkih i prirodnih područja postaje vizuelni, zbog zemljanih radova koji su potrebni za kreiranje parka. Funkcionalni elementi koji se nalaze na samim izlazima parka su uprošćeno oblikovani, sa ciljem da se stvori slika o urbanizmu unutrašnjeg dela parka.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...