INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Miura Hotel u Češkoj

07.08.2012. | Designapplause

Izgradnja Miura hotela nije samo izgradnja zgrade, to je sofisticiran spoj arhitekture, dizajna, grafike i umetnosti. Ovde koegzistira zajedno i stvara kompleks sa jasnim konceptom i izražavanjem. Stil ovog hotela izgleda malo kontroverzno. To nije sugestivna zgrada koju bi svako voleo. Njeni karakteristični oblici prate panoramu ka okolnim brdima i stvara se jasna dominantna estetika.

Hotelska zgrada se nalazi na ravnoj ravnici okruženoj brdima i planinama Beskidi, blizu je čuvenog Golf kursa i postala je deo njega. U blizini hotela nalazi se nekoliko kuća bez jedinstvenog arhitektonskog stila.

Od početka hotel izgleda kao svemirski brod iz drugog sveta. Zapravo ovaj novi element se savršeno uklapa u ambijent. Ideja ovog koncepta je više razvijena i u skulpturi, umetnosti i grafici. Ovaj jedinstveni svet daje prostor za svačiju maštu. Ovde se mogu naći neočekivani elementi i to je samo do posetioca ukoliko mogu da pronađu ovde svoju priču. Postoje remek dela najboljih čeških i stranih umetnika (Endi Vorhol, Dejvid Černi, Henri Mur, Toni Kredž, Džon Armleder, Demijen Hirst, Luka Pankraci, Petr Pastrnak).                

Oblik zgrade odražava temu. U geometrijskom centru postoji funkcionalna centar hotela - glavni ulaz, lobi i restoran. Ovi prostori su glatko spojeni betonima rampe i otvoreni spolja ogromnim staklenim pločama. Lokacija restorana na 2. spratu i stakleni zidovi nude panoramski pogled na okolna brda. Na zapadu i istoku sa centralnog dela zgrade nalaze se hotelski delovi krila. Sve sobe su otvorene ka jugu sa glavnim prikazom na Golf Kurs. U suterenu hotela se nalaze konferencijska sala i spa centar. Dinamičan oblik hotela je projektovan tako da ne stvara barijeru u zemlji.

Južni deo objekta ima jedinstven izraz vertikalnih prozora sobe. Neki od prozora imaju lođu sa oštrim bojama. Severna fasada hotela sadrži razne velike prozore koji ne prate pravac podova. Kolor šema je minimalistička - nijanse sive, crne i bele sa kontrastom od fuksija / magenta, koja radi kao kontrast boja na neutralnoj nijansi.    

Uglavnom se koriste prirodni materijali - beton, staklo, kamen, gvožđe, ploča. Fasada hotela je obložena po boji listova cembonit.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;