Zeleni krov na Zapadnom Kowloon terminalu

23.07.2012. | Inhabitat

Trenutno u izgradnji, Express Link West Zapadnog Kowloon terminala obezbediće konekciju do Pearl River Delte, u Kini i ostatku koja sadrži visoke brzine železničke mreže. Železnička stanica je uglavnom podzemna, sa malom komponentom iznad tla i sa komercijalnim razvojem nalazi se severno od Zapadnog Kowloon kulturnog distrikta.

Ono što se nalazi iznad zemlje je prelep ogromni prostor nalik na lučna peraja, sa širokim prozorima kroz koje prolazi dosta dnevne svetlosti i mnogo uređenja. Veći deo krova u stanici čini zapravo zeleni krov i pešačka staza preko kojeg možete doći do vrha direktno nego da zaobilazite veći deo parka na železničkoj stanici.

Stanica će imati površinu od oko 25 hektara i povezivaće 26 km tunela podzemne železnice. Ovaj tunel povezuje Šenzen i uključivaće obe kratke staze velikih opterecenja, uključujući i priključenje velike brzine kineske železničke mreže. Vozovi, odlazeći iz Hong Kong-a moći će da puste brzinu više od 200 kilometara na sat i skratiće vreme putovanja od Hong Konga do Guangžua od oko 100 minuta na samo 48 minuta. Aedas & Aecom je angažovan od strane Mass Transit Railway korporacije i očekuje se da će projekat biti završen 2015. godine

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...