Evropa grad - arhitektura Manuela Gautrand

15.05.2012. | Arch Daily

Pariski arhitekta Manuela Gautrand (Manuelle Gautrand) predstavila je najnoviji projekat- masivni, kulturni, rekreativni i prodajni centar "Triangle de Gonesse", Francuska. Evropa grad namerava da prikaže različite mogućnosti evropskih zemalja, kao i da postane destinacija za sve turiste u Evropi. "Cilj je da pruži prvu viziju Evrope, pre nego što nastavite putovanje", objasnila je Gautrand.      

Projekat takođe služi kao studija u urbanom planiranju - 600.000 kvadrata + program zahteva obimno vreme planiranja na lokaciji kompleksa duž autoputa između aerodroma Šarl de Gol u Parizu i Rojsiju. "Projekat će svakako biti početak potpunog unapređenja ovog severnog dela Pariza povezan sa Rojsijem", objasnila je Gautrand.

Arhitektura kompleksa se razvila u nizu koji ispunjava programske petlje i kontekstualne potrebe. Svaki krak prostire se ka pejzažu, dopuštajući da bude bliže okruženju i pomeša se sa zatvorenim i otvorenim programima.

Projekat je zaštićen od strane izvođača krovom koji omogućava prikupljanje vode, zarobljavanju od solarne energije (više od 20.000m fotonaponskih ćelija pokriva površinu krova), i omogućava javni prostor za sve koji žele da uživaju u prelepom pogledu na grad.

 

Linkovi:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...