IZOLACIJA-468X60-BANNER

Maksimalno korišćenje energije za građenje budućnosti (SAIE 08)

12.09.2008. | Gradjevinarstvo.rs

Ušteda energije u građevinskom sektoru, počev od proizvoda do samih procesa, predstavlja glavnu temu SAIE 2008, sa potpuno novom specijalizovanom izložbom: SAIEnergia. Uz moto – Energija u građevinarstvu, nova tematska izložba usredsređena je na teme racionalnog korišćenja energije i obnovljive energije u kontekstu najvećeg trgovačkog sajma za italijansku građevinsku industriju.

SAIE se vraća u centar pažnje važnim inovacijama, uključujući i oblast koja je u potpunosti posvećena održivom građevinarstvu. U organizaciji BolognaFiere, lidera među međunarodnim organizatorima sajmova, SAIE već preko 40 godina publici predstavlja ono najbolje u oblasti tehnoloških inovacija i građevinarstva. To je mesto gde se okupljaju svi učesnici u proizvodnom ciklusu kako bi razmatrali i ispitali inovativne projekte, tehnologije i sisteme. Glavna zvezda BolognaFiere i SAIE Integrated Systems – SAIE 2008, pod naslovom Građenje budućnosti – predstavila se građevinskom sektoru širokim asortimanom uključujući hale specijalizovane za strateške sektore. Tu se nalazi LaterSaie, hala koja je namenjena isključivo inovacijama u zidarstvu i građevinskoj tehnologiji, Saie Precast Technologies, za mašine i tehnologije polugotovih proizvoda, SaieBit koja je ponovo domaćin kompanijama za usluge kao i onima koje proizvode kompjuterske sisteme za građevinarstvo i dizajn, SaieLegno posvećena drvnom građevinarstvu, konstrukcijama i komponentama, i konačno, nešto novo ove godine – SAIEnergia.

SAIEnergia

SAIEnergia, hala posvećena obnovljivoj energiji i niskopotrošnoj tehnologiji za održivo građevinarstvo, je ovogodišnji novitet. SAIEnergia će biti smeštena u novim paviljonima 14 i 15, pri čemu će teme obnovljive energije i racionalnog korišćenja energije biti stavljene u prvi plan najvećeg trgovačkog sajma u oblasti građevinske industrije. Cilj nove SAIEnergia hale jeste uspostavljanje direktne veze između sveta energije i građevinarstva, promovisanjem onih inicijativa koje imaju za cilj razmatranje i informisanje, počev od SAIEnergia Foruma, koji organizuje Mario Cucinella, gde se okupljaju učesnici u celokupnom proizvodnom ciklusu i centralni deo izložbe pod nazivom +Kvalitet – Energija za održivo građevinarstvo koji je ove godine fokusiran na temu racionalnog korišćenja energije. Centralni deo izložbe predstavljaju poslednje inovacije u smislu korišćenja obnovljivih izvora u oblasti grejanja i hlađenja, uštede energije i sertifikacije, i obnavljanja energije i prekvalifikacije.

Kako bi prezentacija SAIE 2008 bila kompletirana i krug puta ka efikasnosti bio zatvoren, biće održane i konferencije:

  • Pregled građevinskih propisa i ušteda energije (u Palazzo Congressi), uz prezentaciju izveštaja Cresme-Legambiente's, u organizaciji BolognaFiere (Sala Italia, 15. oktobar)
  • Racionalno korišćenje energije u postojećim zgradama – od istorijskih gradskih centara do predgrađa, koje promovišu BolognaFiere i Assorestauro.

Poseban deo programa čine konferencije SAIEnergia:

  • Energija u arhitekturi (Sala Forum, paviljon 14, 16. oktobar)
  • Tržište fotovoltaže u organizaciji Assosolare
  • projekat obuke Racionalno korišćenje energije u građevinarstvu
  • Standardi, podsticaji i tehnologije u organizaciji Edilio u saradnji sa Il Sole 24 Ore (15. i 16. oktobar).

Nakon uspeha na SAIE 2007, izložba New Materials Space biće prikazana i ove godine u saradnji sa Material ConneXion i biće usmerena na materijalne i inovativne tehnologije u vezi sa temom – Energija i održivo građevinarstvo. Ove godine se takođe vraća i Selezione Novità SAIE 2008, koja će okupiti najznačajnije inovacije koje će biti prikazane na SAIE i prezentovane u Vodiču za inovacije SAIE 2008, veoma popularnom štivu kod svih posetilaca izložbe.

SAIE 2007

Podaci sa prošlogodišnje izložbe su odlična polazna tačka za 2008, koja računa na dva nova paviljona – 14 i 15, locirana u novom objektu na dva nivoa, kao i prostor na više nivoa sa 2.500 pokrivenih parking mesta:

  • 260.000m2 izložbenog prostora – 180.000 pokrivenog i 80.000 nepokrivenog
  • 1.750 izlagača (350 stranih)
  • 178.250 posetilaca (7.530 stranih)
  • 4 odvojena ulaza za posetioce (Aldo Moro, Costituzione, Nord i Michelino).

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;