SFSOPLATE-468X60-BANNER

Maksimalno korišćenje energije za građenje budućnosti (SAIE 08)

12.09.2008. | Gradjevinarstvo.rs

Ušteda energije u građevinskom sektoru, počev od proizvoda do samih procesa, predstavlja glavnu temu SAIE 2008, sa potpuno novom specijalizovanom izložbom: SAIEnergia. Uz moto – Energija u građevinarstvu, nova tematska izložba usredsređena je na teme racionalnog korišćenja energije i obnovljive energije u kontekstu najvećeg trgovačkog sajma za italijansku građevinsku industriju.

SAIE se vraća u centar pažnje važnim inovacijama, uključujući i oblast koja je u potpunosti posvećena održivom građevinarstvu. U organizaciji BolognaFiere, lidera među međunarodnim organizatorima sajmova, SAIE već preko 40 godina publici predstavlja ono najbolje u oblasti tehnoloških inovacija i građevinarstva. To je mesto gde se okupljaju svi učesnici u proizvodnom ciklusu kako bi razmatrali i ispitali inovativne projekte, tehnologije i sisteme. Glavna zvezda BolognaFiere i SAIE Integrated Systems – SAIE 2008, pod naslovom Građenje budućnosti – predstavila se građevinskom sektoru širokim asortimanom uključujući hale specijalizovane za strateške sektore. Tu se nalazi LaterSaie, hala koja je namenjena isključivo inovacijama u zidarstvu i građevinskoj tehnologiji, Saie Precast Technologies, za mašine i tehnologije polugotovih proizvoda, SaieBit koja je ponovo domaćin kompanijama za usluge kao i onima koje proizvode kompjuterske sisteme za građevinarstvo i dizajn, SaieLegno posvećena drvnom građevinarstvu, konstrukcijama i komponentama, i konačno, nešto novo ove godine – SAIEnergia.

SAIEnergia

SAIEnergia, hala posvećena obnovljivoj energiji i niskopotrošnoj tehnologiji za održivo građevinarstvo, je ovogodišnji novitet. SAIEnergia će biti smeštena u novim paviljonima 14 i 15, pri čemu će teme obnovljive energije i racionalnog korišćenja energije biti stavljene u prvi plan najvećeg trgovačkog sajma u oblasti građevinske industrije. Cilj nove SAIEnergia hale jeste uspostavljanje direktne veze između sveta energije i građevinarstva, promovisanjem onih inicijativa koje imaju za cilj razmatranje i informisanje, počev od SAIEnergia Foruma, koji organizuje Mario Cucinella, gde se okupljaju učesnici u celokupnom proizvodnom ciklusu i centralni deo izložbe pod nazivom +Kvalitet – Energija za održivo građevinarstvo koji je ove godine fokusiran na temu racionalnog korišćenja energije. Centralni deo izložbe predstavljaju poslednje inovacije u smislu korišćenja obnovljivih izvora u oblasti grejanja i hlađenja, uštede energije i sertifikacije, i obnavljanja energije i prekvalifikacije.

Kako bi prezentacija SAIE 2008 bila kompletirana i krug puta ka efikasnosti bio zatvoren, biće održane i konferencije:

  • Pregled građevinskih propisa i ušteda energije (u Palazzo Congressi), uz prezentaciju izveštaja Cresme-Legambiente's, u organizaciji BolognaFiere (Sala Italia, 15. oktobar)
  • Racionalno korišćenje energije u postojećim zgradama – od istorijskih gradskih centara do predgrađa, koje promovišu BolognaFiere i Assorestauro.

Poseban deo programa čine konferencije SAIEnergia:

  • Energija u arhitekturi (Sala Forum, paviljon 14, 16. oktobar)
  • Tržište fotovoltaže u organizaciji Assosolare
  • projekat obuke Racionalno korišćenje energije u građevinarstvu
  • Standardi, podsticaji i tehnologije u organizaciji Edilio u saradnji sa Il Sole 24 Ore (15. i 16. oktobar).

Nakon uspeha na SAIE 2007, izložba New Materials Space biće prikazana i ove godine u saradnji sa Material ConneXion i biće usmerena na materijalne i inovativne tehnologije u vezi sa temom – Energija i održivo građevinarstvo. Ove godine se takođe vraća i Selezione Novità SAIE 2008, koja će okupiti najznačajnije inovacije koje će biti prikazane na SAIE i prezentovane u Vodiču za inovacije SAIE 2008, veoma popularnom štivu kod svih posetilaca izložbe.

SAIE 2007

Podaci sa prošlogodišnje izložbe su odlična polazna tačka za 2008, koja računa na dva nova paviljona – 14 i 15, locirana u novom objektu na dva nivoa, kao i prostor na više nivoa sa 2.500 pokrivenih parking mesta:

  • 260.000m2 izložbenog prostora – 180.000 pokrivenog i 80.000 nepokrivenog
  • 1.750 izlagača (350 stranih)
  • 178.250 posetilaca (7.530 stranih)
  • 4 odvojena ulaza za posetioce (Aldo Moro, Costituzione, Nord i Michelino).

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;