Međunarodna izložba Now/sada

08.12.2011. |

Departman za arhitekturu i urbanizam novosadskog Fakulteta tehničkih nauka organizuje međunarodnu izložbu Now/sada, koja će biti održana od 8. do 26. decembra 2011. godine u izložbenim prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak, 8. decembra 2011. godine u 19h. Izložbu će otvoriti rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković. Izložba Now/sada, organizovana povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja Departmana za arhitekturu i urbanizam, sastoji se od dva dela koje spaja ista misao, strast i profesija - arhitektura.

Predavanje Italy now koje će održati prof. arh. Mario Pisani predviđeno je za 20h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

U okviru dela izložbe pod nazivom Italy now 2011, čiji je autor prof. arh. Mario Pisani, biće predstavljeno 100 arhitektonskih dela iz Italije realizovanih u poslednje dve decenije.

Drugi deo izložbe novosadske škole arhitekture, pod nazivom Učenje projektovanjem/ teaching by design predstavlja projektantski opus nastavnog kadra Deprtamana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, realizovan u poslednjih pet godina.

Izložba je organizovana u saradnji sa Fakultetom za arhitekturu Luigi Vanviteli Univerziteta u Napulju, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za kulturu, Nacionalne asocijacije italijanskih konstruktora (ANCE) i Nacionalnog saveta arhitekata Italije (CNA), kompanije Lafarge BFC i drugih institucija.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...