Međunarodna izložba Now/sada

08.12.2011. | E-kapija

Departman za arhitekturu i urbanizam novosadskog Fakulteta tehničkih nauka organizuje međunarodnu izložbu Now/sada, koja će biti održana od 8. do 26. decembra 2011. godine u izložbenim prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak, 8. decembra 2011. godine u 19h. Izložbu će otvoriti rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković. Izložba Now/sada, organizovana povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja Departmana za arhitekturu i urbanizam, sastoji se od dva dela koje spaja ista misao, strast i profesija - arhitektura.

Predavanje Italy now koje će održati prof. arh. Mario Pisani predviđeno je za 20h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

U okviru dela izložbe pod nazivom Italy now 2011, čiji je autor prof. arh. Mario Pisani, biće predstavljeno 100 arhitektonskih dela iz Italije realizovanih u poslednje dve decenije.

Drugi deo izložbe novosadske škole arhitekture, pod nazivom Učenje projektovanjem/ teaching by design predstavlja projektantski opus nastavnog kadra Deprtamana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, realizovan u poslednjih pet godina.

Izložba je organizovana u saradnji sa Fakultetom za arhitekturu Luigi Vanviteli Univerziteta u Napulju, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za kulturu, Nacionalne asocijacije italijanskih konstruktora (ANCE) i Nacionalnog saveta arhitekata Italije (CNA), kompanije Lafarge BFC i drugih institucija.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...