PRIJAVA-468X60-BANNER

Modularni stambeni koncept sa 64 kombinacije

07.12.2011. | Bridget Borgobello | Gizmag

Italijanska dizajnerka Gabrijela Aramu osmislila je modularni stambeni sistem koji nudi nebrojene mogućnosti. Nazvane Sliding Hub, ove kocke se spajaju kako bi se stvorilo privremeno rešenje za stanovanje u najrazličitijim situacijama.

U slučaju da je sklonište hitno potrebno, moduli se mogu spakovati i transportovati na bilo koje odredište. Po dolasku na lokaciju, moduli se lako spajaju i prilagođavaju potrebama smeštaja pojedinaca, malih grupa ili velikog broja ljudi bez ograničenja. Svaki modul sadrži izolacioni sistem prikladan za sve vrste vremenskih prilika. Pored toga, jedinice za privremeni smeštaj obezbeđuju komforan životni standard, važan za žrtve prirodnih katastrofa.

Sagrađeni sa čeličnom armaturom, brojni ovakvi moduli mogu biti sastavljeni zajedno kako bi se dobile različite veličine i oblici, a istovremeno se kliznim otvaranjem stvaraju ogromni unutrašnji prostori. Prema rečima Aramu, sistem može da se konfiguriše na 64 različita načina, a inteligentno opremljene unutrašnje jedinice pretvaraju sobe u kupatilo, kuhinju ili dnevnu sobu u roku od nekoliko minuta.

Aramu je zamislila projekat Sliding Hub za seoske uslove i nomadske zajednice, iako je elegantni dizajn takođe prigodan za urbano okruženje. Nije teško zamisliti ove čaure kako se upotrebljavaju kao privremene kancelarije, prikolice za filmska snimanja, za festivale, kao pokretni vikend smeštaj ili jednostavno kao povoljno stambeno rešenje.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;