Poziv na buđenje (video)

07.12.2011. | WAN

Kompanija SIREWALL (Stabilised, Insulated, Rammed Earth Walls - stabilizovani, izolovani nabijeni zidovi) izbacila je video sa šokantnim statistikama o gradnji. SIREWALL je kanadska kompanija koja je specijalizovana u izgradnji nabijenih zemljanih zidnih sistema i promociji zidova koji su 'izdržljivi, energetski efikasni i zdravi za vas, vaš dom i vašu porodicu'.

Nabijeni zemljani zidovi su često zapostavljeni u odnosu na savremenije, visoko-tehnološke građevinske metode. Ipak, kompanija SIREWALL želi da poboljša profil ove efektivne, ako zaista više primitivne građevinske tehnike.

Ovaj kratki video je skoro izbačen na veb sajtu kompanije i on naglašava neke od šokantnih statistika koje su plod modernih građevinskih tehnika sa fokusom na rezidencijalni sektor. Efektivno rešenje ovih zabrinjavajućih cifra, prema SIREWALL-u, jeste upotreba njihovih tehnika.

Kompanija SIREWALL usvojila je staru tehniku nabijanja zemlje sa novim globalnim standardom za izdržljive, zdrave i energetski efikasne objekte i prostore. SIREWALL kuće su izgrađene od matrica lokalne zemlje ojačane armaturom i sa malim procentom cementa koje okružuje jezgro izolacije.  

Linkovi:

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...