IZOLACIJA-468X60-BANNER

Festival posvećen kulturi svetla

16.08.2011.

Festival posvećen kulturi svetla biće održan od 1. do 8. septembra 2011. godine. Svečano otvaranje festivala je 1. septembra u 20.00h u bašti Konaka kneginje Ljubice.

Beogradski festival svetla, jedinstvena manifestacija u regionu, već četvrtu godinu za redom će obasjati septembarske dane u Beogradu. Kroz izložbu savremenog srpskog dizajna, svetlosno-zvučne instalacije, uzbudljive radionice, inspirativna predavanja predstaviće se najsvetliji primeri stvaralaštva iz zemlje i inostranstva.

Pored već uhodanih programa Sjaj iz mraka, Svetlucanje, Svetlosna gerila, Budućnost je sjajna, festival ove godine uvodi i Svetlo na filmu kao i bogat muzički program.

Detaljan program festivala i sve informacije o učesnicima, radionicama, seminaru i lokacijama uskoro na www.belgradeoflight.net

Beograd svetlosti ove godine organizuje dve uzbudljive radionice.

Radionica Reciklaža svetla

Švajcarska umetnica Sofi Gijo (Sophie Guyot) otvara ovogodišnji festival svojom svetlosno-zvučnom instalacijom Into the blue. Njeno stvaralaštvo karakteriše poetičnost, organske forme, ambijantalan pristup. Jednodnevnu eko-orijentisanu eksperimentalnu radionicu održaće 2. septembra, a rezultati radionice biće izloženi u galeriji kulturnog centra Grad.

Poželjno je da ućesnici radionice donesu što više starih baterija mobilnih telefona. A šta sve može nastati od starih baterija pokazaće vam Sophie Guyot.

Trajanje radionice: 2 septembar
Broj učesnika je ograničen.
Rok za prijavljivanje 25. avgust.
Prijave, uz kratak CV slati na radionice@culturalfront.net sa naznakom Reciklaža svetla

Radionica Svetlosna gerila: Svetlosne intervencije na otvorenom

Beogradski dizajneri svetla i aktivni svetlosni detektivi Predrag Stojićević i Nebojša Radivojević, povešće vas u novu, uzbudljivu trodnevnu svetlosnu avanturu. Cilj radionice je transformisanje izabranog javnog prostora korišćenjem minijaturnih izvora svetlosti.
Rad polaznika baziraće se na studiji svetlosti kao medija za kreiranje emocija i prenošenje vizuelnih poruka. Svetlosni instrumenti koji će se koristiti su lampice, sveće, laserski pointeri i drugi izvori svetlosti džepnog formata. Prema afinitetu polaznika, svetlosni eksperimenti moći će se vršiti kroz svetlosno-arhitektonske, fotografske i/ili koreografske ekspresije. 

Trajanje radionice: 6-8. septembar
Broj učesnika je ograničen.
Rok za prijavljivanje 25. avgust. Prijave, uz kratak CV slati na radionice@culturalfront.net sa naznakom Svetlosna gerila

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...