INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Strathclyde – biznis park, Škotska

12.05.2011. | EcoArt

O kvalitetu ideje i projekta Strathclyde biznis parka, (Glasgow) svedoče nagrade poput: The British Council for Offices Awards 2004. u kategoriji: Defining Excellence in Office Space Commercial Commended. Strathclyde biznis park, čiji je idejni tvorac Cooper Cromar Architects dobili su regionalnu nagradu BCO 2004. Awards u kategoriji ‘’Commercial Commended’’.

Lokacija i površina

Strathclyde biznis park se nalazi u Škotskoj, i zauzima površinu od 63 hektara.

Opis projekta

Na 63ha površine nalazi se 130.000m2 životnog prostora za mala i srednja i velika preduzeća koja se bave najrazličitijim delatnostima. U budućnosti je planirana izgradnja još dodatnih 46.500m2 biznis prostora što će omogućiti zapošljavanje dodatnih 4.000 radnih mesta na već postojećih 6.000 koji već rade u parku.

Kvalitet radnog okruženja koji je formiran, predstavlja ključni faktor uspeha, kao i predanost svih zaposlenih u očuvanju pejzaža. Posledica toga je kreativna životna sredina koja podstiče uspeh.

Centar okupljanja u parku su Avondaile bar i gril kao i Lilz Room restoran. To su popularna mesta organizovana sa stilom koja tako stvaraju topli i prijateljski ambijent za ručavanje i odmor, ali i kao mesta za obavljanje poslovnih sastanaka.

Vrlo bitni u funkcionisanju biznis parka je svakako menadžment koji vodi računa o svakodnevnom funkcionisanju kako objekata tako i samog parka, pružajući tako mogućnost zaposlenima da se potpuno posvete svom poslu.

Zadatak menadžmenta je i da nove korisnike upozna sa svim tehničkim podrškama. Strathclyde park pruža veoma uspešnu kombinaciju visoko kvalitetnog fleksibilnog prostora koja zajedno sa jedinsvenim prirodnim okruženjem inspiriše i opslužuje 6.500 zaposlenih.

Objekti u parku: dva restorana, obdanište, market, sendvič bar, Hilton Hotel sa 110 ležajeva i fitnes centar. Sve ovo stvara odličnu poslovnu klimu kako za zaposlene tako i za klijente i posetioce.

Istorija

Otvoren 1990, Stratchclyde Business Park je postao jedan od vodećih lokacija za pokretanje biznisa.

Vizija i cilj projekta

Od samog začetka ideje, osamdesetih godina, ideja Strathclyde biznis parka je bila da stvori vibrantnu biznis zajednicu. Drugi deo ove vizije odnosio se na  kvalitet izgradnje i održavanja objekata i parka na najvišem mogućem nivou. Kontinuitet investicija omogućio je da se organizuje šatl autobus servic, kao i prva maloprodajna izložba, parade u centru biznis parka kod Avondale house.

Daljim investiranjem omogućeno je i da se popravi i dogradi put, i prilaz biznis parku kao i primenu novih tehnologije u uštedi energije na nove zgrade. Niz sporednih usluga koje se nalaze u parku kao što su bar, restoran, daje mogućnost izbora različitih vidova kuhinja.

Strathclyde biznis park poseduje i privatni dnevni boravak koji pruža mogućnost zaposlenima da uspešno i bez stresa koordinišu privatne i poslovne obaveze. Foto studio, hemijsko čišćenje, banke su samo neke od usluga koje čine sastavni deo Strathclyde biznis parka. On pruža i usluge noćenja u hotelu Hilton sa četiri zvezdice kao i health club u kojem se nalazi bazen, sauna kao i teretana.

Impresivan broj i veličina dosadašnjih kompanija koje su shvatile prednosti koje postoje u biznis parku, tako da je poslednjih godina postao vodeća lokacija za biznis u Škotskoj.

Situiran na 63 hektara, velika pažnja posvećena je kreativnom uređenju prostora kako za biznis, tako i za život. Sa širokom ponudom propratnih usluga i najvišim kvalitetom kancelarijskog prostora Strathclyde biznis park je pravo mesto za uspešno poslovanje, sa 130.063m2 bruto razvijene građevinske površine.

Linkovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;