IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Strathclyde – biznis park, Škotska

12.05.2011. | EcoArt

O kvalitetu ideje i projekta Strathclyde biznis parka, (Glasgow) svedoče nagrade poput: The British Council for Offices Awards 2004. u kategoriji: Defining Excellence in Office Space Commercial Commended. Strathclyde biznis park, čiji je idejni tvorac Cooper Cromar Architects dobili su regionalnu nagradu BCO 2004. Awards u kategoriji ‘’Commercial Commended’’.

Lokacija i površina

Strathclyde biznis park se nalazi u Škotskoj, i zauzima površinu od 63 hektara.

Opis projekta

Na 63ha površine nalazi se 130.000m2 životnog prostora za mala i srednja i velika preduzeća koja se bave najrazličitijim delatnostima. U budućnosti je planirana izgradnja još dodatnih 46.500m2 biznis prostora što će omogućiti zapošljavanje dodatnih 4.000 radnih mesta na već postojećih 6.000 koji već rade u parku.

Kvalitet radnog okruženja koji je formiran, predstavlja ključni faktor uspeha, kao i predanost svih zaposlenih u očuvanju pejzaža. Posledica toga je kreativna životna sredina koja podstiče uspeh.

Centar okupljanja u parku su Avondaile bar i gril kao i Lilz Room restoran. To su popularna mesta organizovana sa stilom koja tako stvaraju topli i prijateljski ambijent za ručavanje i odmor, ali i kao mesta za obavljanje poslovnih sastanaka.

Vrlo bitni u funkcionisanju biznis parka je svakako menadžment koji vodi računa o svakodnevnom funkcionisanju kako objekata tako i samog parka, pružajući tako mogućnost zaposlenima da se potpuno posvete svom poslu.

Zadatak menadžmenta je i da nove korisnike upozna sa svim tehničkim podrškama. Strathclyde park pruža veoma uspešnu kombinaciju visoko kvalitetnog fleksibilnog prostora koja zajedno sa jedinsvenim prirodnim okruženjem inspiriše i opslužuje 6.500 zaposlenih.

Objekti u parku: dva restorana, obdanište, market, sendvič bar, Hilton Hotel sa 110 ležajeva i fitnes centar. Sve ovo stvara odličnu poslovnu klimu kako za zaposlene tako i za klijente i posetioce.

Istorija

Otvoren 1990, Stratchclyde Business Park je postao jedan od vodećih lokacija za pokretanje biznisa.

Vizija i cilj projekta

Od samog začetka ideje, osamdesetih godina, ideja Strathclyde biznis parka je bila da stvori vibrantnu biznis zajednicu. Drugi deo ove vizije odnosio se na  kvalitet izgradnje i održavanja objekata i parka na najvišem mogućem nivou. Kontinuitet investicija omogućio je da se organizuje šatl autobus servic, kao i prva maloprodajna izložba, parade u centru biznis parka kod Avondale house.

Daljim investiranjem omogućeno je i da se popravi i dogradi put, i prilaz biznis parku kao i primenu novih tehnologije u uštedi energije na nove zgrade. Niz sporednih usluga koje se nalaze u parku kao što su bar, restoran, daje mogućnost izbora različitih vidova kuhinja.

Strathclyde biznis park poseduje i privatni dnevni boravak koji pruža mogućnost zaposlenima da uspešno i bez stresa koordinišu privatne i poslovne obaveze. Foto studio, hemijsko čišćenje, banke su samo neke od usluga koje čine sastavni deo Strathclyde biznis parka. On pruža i usluge noćenja u hotelu Hilton sa četiri zvezdice kao i health club u kojem se nalazi bazen, sauna kao i teretana.

Impresivan broj i veličina dosadašnjih kompanija koje su shvatile prednosti koje postoje u biznis parku, tako da je poslednjih godina postao vodeća lokacija za biznis u Škotskoj.

Situiran na 63 hektara, velika pažnja posvećena je kreativnom uređenju prostora kako za biznis, tako i za život. Sa širokom ponudom propratnih usluga i najvišim kvalitetom kancelarijskog prostora Strathclyde biznis park je pravo mesto za uspešno poslovanje, sa 130.063m2 bruto razvijene građevinske površine.

Linkovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;