INFONET-468X60-BANNER

GreenSite Awards za 2010. godinu

27.01.2011. | Gradjevinarstvo.rs


Zelena gradnja se definiše načinom na koji dizajn i materijali zajedno učestvuju u stvaranju dugotrajnih objekata koji ima manji negativni uticaj na okolinu. Treću godinu za redom, Concrete Construction (u vlasništvu Henley Wood kompanije) i njegov partner, The Concrete Producer, dodeljuju nagrade GreenSite Awards u čast uloge betona u održivoj gradnji.

 
Iako proizvođači betona nastavljaju da razvijaju zelena rešenja betonskih proizvoda, njima se u ovom cilju pridružuju izvođači, arhitekte i dostavljači materijala. Ovogodišnji nagrađeni projekti prikazuju odlične primere kako njihova saradnja podiže nivo u održivoj gradnji u domenu betonskih konstrukcija.

Inovativni načini korišćenja betona pomažu u definisanju održive gradnje.

Dobitnici GreenSite Award prikazuju najvažniji doprinos betona zelenoj gradnji. Ove inovacije sadrže: zamenu asfalta sa postojećim betonom; čuvajući vreme i novac modularnim izlivanjem; smanjujući emisiju ugljenika betona sa suplimentima u vidu cementnim materijalima; i zamenjujući čelične armature sa recikliranim sintetičkim vlaknima.

Neki od dobitnih projekata priznati su od strane Američkog Green Building Council-a (USGBC) sa njihovom LEED sertifikacijom. Nagrade GreenSite ponosno prepoznaju napore koje betonska industrija ulaže u naporima da se definiše održiva gradnja za buduće generacije.

Linkovi:

  • 2010 GreenSite Awards - link
  • Concrete Construction - link
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;