Snežna oluja u SAD srušila krov stadiona (video)

16.12.2010. | Tanjug

Jako snežno nevreme zahvatilo je veći deo SAD, što je u nedelju dovelo do zatvaranja glavnih autoputeva u nekoliko država i odlaganja avionskih letova u Čikagu. U Mineapolisu je težina snega prouzrokovala urušavanja privremenog krova na stadionu američkog fudbala "Metrodom", jer je pneumatski krov "pocepan" pod težinom snega.

Niko nije povredjen, ali će domaći "Vikinzi" morati utakmicu protiv Njujork Giants-a da odigraju u ponedeljak u Detroitu.

Snežno nevreme stvorilo je haos u vazdušnom i drumskom saobraćaju. Više od 1.400 letova odloženo je na dva medjunarodna aerodroma u Čikagu, a očekuju se nova odlaganja narednih dana.

Podsećamo

Za vreme treninga prvog tima američkog fudbala Dallas Cowboys-a, 2. maja 2009. godine, došlo je do urušavanja montažne pomoćne hale. Pored tima, u hali su u tom trenutku bili i brojni novinari (za ceo tekst vidi link na kraju).


Neki glavni autoputevi su zatvoreni zbog loših uslova i lančanih sudara. Policija države Ilinois zatvorila je delove autoputa saveznog značaja posle višestrukih sudara, izazvanih slabom vidljivošću. U Viskonsinu je već napadalo oko pola metra snega, koji ne prestaje da pada.

Linkovi:

  • NIST objavio konačni izveštaj o uzrocima kolapsa balon-sale u Dalasu - klikni na link

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !