INFONET-468X60-BANNER

Najveći zeleni krov u Njujorku neprohodan nakon rekonstrukcije

18.11.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Na velikim stambenim zgradama One Irving Place u Njujorku nedavno je završena kompletne rekonstrukcija krova. Rekonstruisani krov površine 1.300m² nalazi se na sedmom spratu zgrade i predstavlja najveći zeleni krov u toj metropoli. Međutim, stvari nisu ispale baš onako kako su se stanari nadali - zbog bezbednosti nije dozvoljen pristup na krov.

Rekonstrukcija krova koštala je 330.000 dolara i bila je deo kampanje za zelene krovove koju je sproveo gradonačelnik Njujorka Bloomberg - NYC Green Infrastructure campaign. Naravno, prilikom rekonstrukcije na krov je postavljena i izvesna količina zemlje koja je dodatno opteretila konstrukciju.

Sloj zemlje na nekim delovima krova visok je i preko pola metra, a postavljeno je ukupno 4.500 komada vreća zemlje. Krov će se zazeleneti tek na proleće.

Napomena: na delu krova zgrade Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu zabranjen je pristup na terasu usled veoma komplikovanih opterećenja koja se javljaju od vibracija hoda. Podsetimo, sile koje se javljaju prilikom hoda uzrokovale su rekonstrukciju novog pešačkog mosta u Londonu i to odmah po otvaranju (vidi na linku ispod).


Više o zelenim krovovima potražite na našem sajtu na tagu ispod teksta.

Linkovi:

  • 10 arhitektonskih promašaja (osmi deo) - Millennium Bridge, Foster, Caro i Arup - klikni na link
 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;