PRIJAVA-468X60-BANNER

Pet elemenata za vrhunsko kupatilo

21.06.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kupatilo je prostor koji se intenzivno koristi, stoga je ključno da pruži vrhunsku udobnost i kvalitet. Renoviranjem unapređujemo njegov izgled i povećavamo funkcionalnost, a ključne karike u ovom procesu su pažljiv izbor i upotreba visokokvalitetnih građevinskih materijala.

Kupatilo urađeno Mapei sistemom

Kupatilo urađeno primenom Mapei rešenja (Foto: Mapei)

Osnova za brzo renoviranje

Cementna košuljica osigurava ravnu i čvrstu podlogu za postavljanje podnih pločica i obezbeđuje pravilan nagib u podu za optimalno oticanje vode. Gotova mešavina za izradu košuljice Mapei Topcem Pronto priprema se samo sa vodom. Pošto je brzosušeća, ugradnja hidroizolacije moguća je već posle 24 sata. Brzo postiže i potrebnu čvrstoću, pa tako i opterećenje od pločica može da primi posle samo 24 sata. Važno je istaći da se ugrađuje u minimalnoj debljini od 1,5cm i ne utiče bitno na nivo gotovog poda.

Izrada cementne košuljice gotovom mešavinom Topcem Pronto

Izrada cementne košuljice gotovom mešavinom Topcem Pronto (Foto: Mapei)

Hidroizolacija u dva jednostavna koraka

Za hidroizolaciju preporučujemo pripremljenu brzosušeću hidroizolacionu masu Mapelastic AquaDefense. Upotrebljava se veoma jednostavno i nanosi u dva sloja, sa razmakom od svega sat vremena. Može se koristiti na različitim podlogama poput košuljice, gipsanih ploča (npr. na zidovima i geberitima), cementnog maltera ili postojećih keramičkih pločica tokom delimične rekonstrukcije. Lepljenje keramičkih pločica je moguće već posle 4 sata od početka nanošenja hidroizolacije.

Efikasno postavljanje pločica

Kada se koristi cementni brzovezujući lepak Adesilex P9 Express, već nakon 24 sata pod može da se stavi u upotrebu. Dobra strana za majstore je produženo "otvoreno vreme" u odnosu na standardne lepkove, koje u zavisnosti od vremenskih uslova može da bude do 45 minuta. Toliko može da prođe od nanošenja lepka do polaganja pločica, bez bojazni da će se stvoriti pokorica koja može da utiče na vezivanje za podlogu.

Nanošenje cementnog lepka

Nanošenje cementnog lepka (Foto: Mapei)

Izbor savršene fuge u kupatilu

Fuge mogu biti od presudnog značaja za konačni izgled kupatila. One sa pločicama čine nerazdvojnu celinu u estetskom i funkcionalnom smislu. Za pločice u kupatilima preporučuje se korišćenje brzovezujuće i brzosušeće cementne mase za fugovanje Ultracolor Plus. Nakon postavljanja, podovi su prohodni već nakon 3 sata, a potpuno funkcionalni posle 24 sata. Ova masa je vodoodbojna, otporna na buđ, lako se čisti i nudi širok spektar boja.

Fugovanje pločica u kupatilu masom Ultracolor Plus

Fugovanje pločica u kupatilu masom Ultracolor Plus (Foto: Mapei)

Detaljno zaptivanje za bezbednost i trajnost

Detalji su od suštinske važnosti za kvalitet i trajnost novog kupatila. Posebno kritični su spojevi između zidova i poda, uglovi, prelazi oko kade, tuš-kabine i drugi delovi. Upotrebom elastične mase za zaptivanje Mapesil AC, možemo biti sigurni da će spojevi biti potpuno zaptiveni i sigurni.

Zaptivanje spojeva silikonom Mapesil AC

Zaptivanje spojeva silikonom Mapesil AC (Foto: Mapei)

Kada se brzo završe građevinski radovi uz stručnog majstora i vrhunske brzosušeće materijale, otvara se kreativna sloboda za ostale detalje u enterijeru. U kombinaciji sa kvalitetom izvedenih radova, rezultat je kupatilo koje će godinama pružati zadovoljstvo i udobnost.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;