INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Upravljanje uređajima u pametnom domu preko jednostavnog komada drveta

26.01.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Mui Lab predstavila je svoj Mui Board prilagođen potrošačima. U pitanju je kontrolna tabla pametne kuće koja izgleda kao jednostavan komad drveta.

Može se upravljati glasom, rukom ili aplikacijom

Može se upravljati glasom, rukom ili aplikacijom (Foto: Mui Lab)

Ova drvena daska, koja svetli iznutra pomoću suptilnog belog LED matričnog ekrana, montira se na zid i služi kao ekran osetljiv na dodir preko koga se upravlja osvetljenjem, zavesama, klimatizacijom, zvučnicima i drugim delovima pametnog doma.

Zahvaljujući odsustvu vidljivog ekrana smanjuje se opterećenost informacijama koje primamo sa brojnih ekrana koji nas okružuju.

Kaz Oki, izvršni direktor ove japanske kompanije koja se bavi "mirnom tehnologijom", navodi da je njihov fokus na porodičnoj povezanosti i da je cilj kompanije da ljudima ništa ne odvlači pažnju kada su kod kuće, već da ostanu usredsređeni na ono što je važno.

Kompanija je nedavno predstavila drugu generaciju Mui Board-a na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, koja uključuje novi mrežni protokol Matter. On omogućava jednostavno povezivanje ove ploče sa različitim uređajima, pa je ploča prikazana kao deo "mirne spavaće sobe".

Svetlo se polako gasi, a nacrtana linija se smanjuje (Foto: Mui Lab)

Kao primer, prikazali su da se nakon ručnog navlačenja zavesa upalilo svetlo, a na Mui Board-u se pojavio tajmer za svetlo. Postoji više načina za podešavanje ovog svetlosnog tajmera - korisnik može da povuče prstom liniju i što je ona duža to će se svetlo sporije gasiti, a nacrtana linija će se polako smanjivati. U tom periodu dete može mirno da čita i opušta se pred spavanje.

Mui Board ima i dodatne funkcije pa korisnicima može da prikazuje poeziju ili poruke koje članovi porodice ostavljaju međusobno, a pomoću ovog neobičnog uređaja mogu čak i da sakupljaju "pečate" za uspešno obavljene zadatke koji vode ka zadatom cilju. Kontrola uređaja i ostavljanje poruka može se obaviti preko aplikacije, glasovnom komandom ili  pisanjem na drvenoj površini.

Mui Lab namerava da svoj proizvod plasira na tržište EU i SAD.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;