PRIJAVA-468X60-BANNER
LAMAR FLOORING
LAMAR FLOORING
11040 BEOGRAD, SRB
BULEVAR OSLOBOĐENJA 18 C

011 2647 590
011 3690 247
063 303 509
063 303 508

LAMAR FLOORING

Kvalitet, tradicija i inovacija su temelji vrednosti firme LAMAR.

Njih su postavili Živojin Marčićev i Milenko Lalović, osnivači fabrike LAMAR parketa.

Osnovna delatnost firme je izrada originalnih troslojnih parketa "Lamar". Dugi niz godina firma je bila proizvođač srednjeg sloja (tzv. tepiha, koji predstavlja „srce“ kod troslojnog parketa) za višeslojne parkete čiji je kapacitet bio 500.000 m² godišnje, i čiji kupci su bili mnogi svetski proizvođaći parketa. Za neke od njih i dan-danas proizvodi srednji sloj: TILO-Austrija, PARADOR-Austrija; PARKET HERTER-Nemačka, GALIMBERTI-Italija.

Sistematskim i upornim radom, firma se razvijala i tehnološki opremala i zahvaljujući dugogodišnjim aktivnostima, danas ovo preduzeće ima kompletnu savremenu opremu i zaokruženu proizvodnju za izradu 250.000 m² višeslojnih parketa godišnje. Kompletna proizvodnja, od prerade trupaca pa do izrade troslojnih parketa se obavlja na savremenim mašinama koje omogućuju veoma visoku preciznost izrade.

Proizvodni program čine parketi od kvalitetnog hrasta, bukve, jasena, i ostalih vrsta drveta pri čemu svi proizvodi poseduju odgovarajuće sertifikate (FSC CE).

Proces sušenja drveta u proizvodnji "Lamar" parketa traje 6-8 nedelja i obavlja  se u savremenim sušarama (kapaciteta 700m³). Na taj način se krajnjim korisnicima garantuje siguran i kvalitetan proizvod bez narušavanja prirodnog kvaliteta drveta.

Poznati hrast, jedinstvena parena bukva, termotretirani jasen su samo neke od sirovina koje se koriste u proizvodnji parketa.

Znanje, iskustvo i visoko kvalitetna tehnologija omogućuju da parketi "Lamar" imaju zavidan kvalitet.

Fabrika za izradu troslojnih parketa LAMAR se nalazi u Milićima, Republika Srpska. Deo proizvodnog procesa se obavlja  u Beogradu,Srbija, gde se radi završna obrada kao što su bojenje, uljenje, ručno hoblovanje i izrada Art parketa.