PRIJAVA-468X60-BANNER

Bačka Palanka: Most i put još u planu

21.07.2014. | Dnevnik

Zamenik predsednika bačkopalanačke opštine Bojan Radman tvrdi da nema odustajanja od izgradnje novog mosta preko Dunava i izgradnje novog državnog puta Neštin-Vizić-Erdevik. On kaže da su opština Bačka Palanka, Javno preduzeće „Putevi Srbije“, odnosno Ministarstvo saobraćaja preuzeli obaveze za ove projekte i da odstupanja nema.

- Ovaj projekat je regionalnog značaja, a naša opština preuzela je na sebe obavezu eksproprijacije u katastarskoj opštini Vizić kuda će ići trasa budućeg puta i taj posao je u toku – naglašava Radman. - Skupština Bačke Palanke na jednoj od narednih sednica doneće odgovarajuću odluku kojom će se izmeniti Plan detaljne regulacije katastarske opštine Vizić kako bi se tačno isplanirala trasa budućeg puta do Erdevika.

Uporedo će se raditi i na preciziranju lokacije budućeg mosta i svih prilaznih saobraćajnica. Radman ističe da je ostvaren stalan kontakt sa JP „Putevi Srbije“ koje je glavni investitor izgradnje mosta i drugih saobraćajnica, tako da se poštuje potpisani protokol.

Tome u prilog ide i ranija doneta odluka Skupštine Republike Srbije kojom su ratifikovani ugovori o rehabilitaciji i izgradnji državnih puteva. U ovu svrhu planirano je oko 400 miliona evra, a čelnici bačkopalanake opštine očekuju da se deo tih sredstava usmeri i u ovaj projekat. To su sredstva namenjena samo za državne puteve prvog i drugog reda, a sastavni deo puta Prvog B reda broj 19 spada i budući most preko Dunava kod Bačke Palanke i Neština, čime se spajaju Bačka i Srem, kao i put Neštin-Vizić-Erdevik i dalje prema državnoj granici. Put i most biće u nadležnosti države i o njima će brigu voditi JP „Putevi Srbije“.

O preciznijim rokovima za sada se ne govori, ali se za septembar najavljuje početak komasacije u Viziću, a kasnije i u Neštinu. U prvoj fazi bi se obnovile zemljišne knjige i utvrdilo stvarno stanje. Komasacija će se sprovoditi u samom ataru, bez građevinskog zemljišta, što isključuje selo i dve vikend zone. Atar Vizića se prostire na 1.100 hektara, a komasacija po planu bi počela ovog septembra, a trebala bi biti završena do kraja 2016. godine.

Komasacija u Viziću i Neštinu

- Svi učesnici komasacije, a ima ih oko 500, dobiće blagovremeno pozive da donesu dokumentaciju sa kojom raspolažu – kaže Mile Kolar, zamenik načelnika Opštinske uprave. -  Problem će biti činjenica da je poslednji premer obavljen 1964. godine i da je od tada došlo do mnogih promena, a Vizićani to dobro znaju. U toku komasacije moramo izvršiti razgraničenje sa susednim opštinama Šid i Beočin dok državna granica sa Hrvatskom ostaje kakva je sada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;