INFONET-468X60-BANNER

Konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“ najavljen otkrivanjem novog ukrasa Savamale

10.06.2014. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru šestog Mikser festivala 2014, otkrivanjem novog murala u Savamali, predstavljen je veliki evropski konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“. Konkurs traje od 3. aprila do 31. oktobra 2014. godine, a u konkurenciji su radovi arhitekata iz 20 zemalja Evrope. Nagrada će se dodeljivati u tri kategorije, ukupni nagradni fond iznosi  24.000 evra. Najbolje radove odabraće internacionalni žiri sastavljen od predstavnika evropskih univerzitetskih profesora, renomiranih arhitekata kao i top menadžmenta kompanije „Henkel“. Predstavnik Srbije u internacionalnom žiriju je gospođa Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala.

Tokom druženja u Mikser hausu, Mislav Smolčić, direktor marketinga u sektoru „Adhezivi Tehnologije“ kompanije „Henkel Srbija“ i Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala predstavili su ideju i propozicije konkursa i pozvali arhitekte da prijave svoje radove.

- „Ceresit Facade Award“, evropski konkurs za profesionalne arhitekte, predstavlja jedinstvenu platformu za promovisanje inovativnih i kreativnih rešenja upotrebom „ETICS Ceresit“ sistema i pruža priliku za osvajanje vrednih nagrada i promociju na evropskom tržištu – rekao je Mislav Smolčić. - Zadovoljstvo nam je što smo treći put prisutni na Mikser Festivalu. Ove godine „Ceresit“ Beogradu i Savamali ponovo daruje mural kao svoj doprinos dugoročnom planu za revitalizaciju Savamale.

- Posebno mi je drago što kao član žirija učestvujem u projektu „Ceresit Facade Award“ i što je ovaj konkurs promovisan otkrivanjem novog murala u okviru ovogodišnjeg Mikser festivala. Mural „Imitacija života #9“ je deo projekta pod nazivom „The View-Master Project“, a njegova simbolika korespondirasa kreativnim duhom Savamale i namere „Ceresita“ i festivala Mikser da ožive taj deo grada u skladu sa njegovim karakterom – rekla je Maja Lalić.

Autori murala „Imitacija života #9“, čuveni umetnički dvojac iz Švajcarske NEVERCREW, Pablo Tonji (Pablo Togni) i Kristijan Rebeki (Christian Rebecchi), su u izradi murala koristili inovativne „Ceresit Visage“ materijale, čime je zagarantovanjedinstveni izgled fasade. Primenomtehnike koju nazivaju „presek“, posmatračima je omogućeno sagledavanje i istraživanje živih sistema koji su predstavljeni ne samo spolja, već i iznutra.

Dodatne informacije o „Ceresit Facade Award“ konkursu možete pronaći na sajtovima: www.ceresit.com/Facade-Award-2014.24777.0.html i www.ceresit.com.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;