PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi Sad: Vrtiću u Radničkoj upotrebna dozvola

27.05.2014. | Dnevnik

Vrtić PU „Radosno detinjstvo“, koji se gradi u Veterniku, trebao bi da bude završen do kraja narednog meseca, saznali smo od direktora te predškolske ustanove Marka Grgurovića.

- Grubi radovi su gotovi, zgrada je pokrivena, a trenutno majstori rade na unutrašnjem uređenju objekta. Očekujemo da to bude završeno u predviđenom roku – kaže Grgurović.

Završena je i nadogradnja vrtića u Petrovaradinu, a mališani sa sremske strane grada, koji su pohađali to obdanište, prošle nedelje vratili su se u dobro poznate, ali renovirane prostorije u prizemlju. Za useljenje nadograđenog sprata čeka se novac za opremanje.

- Za sada smo otvorili prizemni deo, jer smo samo taj sprat uspeli da opremimo starim nameštajem koji je bio tu i pre renoviranja. Za nadograđeni deo moramo da čekamo rebalans gradskog budžeta kojim će biti opredeljen novac za kupovinu nameštaja za sobe – rekao je Grgurović.

Objekat u Radničkoj ulici, koji se prostire na 3.500 kvadrata i moći će da primi oko 400 mališana, prošao je tehnički pregled i dobio upotrebnu dozvolu, a po rečima Grgurovića preostalo je da se prostorije opreme.

- Sada ima novca samo za opremanje kancelarija. Narednog meseca, kada se uradi rebalans budžeta, dobićemo pare za kompletno nameštanje sva tri nova vrtića, koja će u punom kapacitetu raditi od septembra – objašnjava Grgurović.

Kako su nam iz Gradske uprave za obrazovanje ranije potvrdili, predložiće da se u rebalansu budžeta planira i novac za opremanje vrtića u Radničkoj ulici i nadograđenog dela objekta u Petrovaradinu, a ukoliko predlog bude prihvaćen, novac će biti na raspolaganju predškolskoj ustanovi. Smatraju da će, na osnovu dosadašnjih razgovora sa rukovodstvom „Radosnog detinjstva“, za opremanje vrtića biti potrebno od 25 do 30 miliona dinara.

Otvaranjem novih obdaništa liste čekanja će biti svedene na minimum, jer će predškolska ustanova imati kapacitet da primi 95 odsto mališana u svoje vrtiće.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;