INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro tender za nastavak radova na subotičkom pozorištu

27.05.2014. | RTV

Raspisivanje tendera za nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta u Subotici može se očekivati ove nedelje, a sami radovi mogu biti završeni u roku od četiri meseca, izjavio je tehnički direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“ Jasmin Šečić.

On je rekao da je u toku usklađivanje tenderske dokumentacije između lokalne samouprave i „Fonda za kapitalna ulaganja“, koji je finansijer radova, a ove nedelje se očekuje odobrenje za raspisivanje javne nabavke. Javna nabavka će trajati 30 dana, a prema njegovim rečima, nakon izbora izvođača i potpisivanja ugovora mogu da počnu radovi vredni 85 miliona dinara na četvrtoj fazi koja može biti završena do kraja godine.

- Ukoliko se ispoštuju ovi parametri, radovi mogu da budu završeni veoma brzo u ovoj četvrtoj fazi realizacije sanacije, adaptacije i rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. To praktično znači da će objekat spolja biti kompletno urađen. Biće urađena fasada, postavljena stolarija i krovna konstrukcija i krovopokrivački radovi – rekao je Šečić „Tanjugu“.

On napominje da je u pitanju 90 odsto radova koji se izvode u ovoj fazi, a ostatak predstavlja građevinsko-zanatske radove unutar objekta kao priprema za neku narednu fazu, nakon koje bi stari deo objekta mogao biti stavljen u funkciju.

Od ostalih radova koji se izvode u gradu, Šečić je istakao da su završeni radovi na obnovi zgrade Mesne zajednice Palić, a da su u međuvremenu nastavljeni radovi na obnovi fasade Muzičke škole.

Zgrada Mesne zajednice Palić predstavlja jedan od karakterističnih primera građevine u stilu secesije s početka prošlog veka i pre rekonstrukcije, u koju je, prema Šečićevim rečima, uloženo 2,8 miliona dinara, bila je u dosta lošem stanju. Urađena je sanacija krova, sanacija fasade i vraćanje u njen prvobitni oblik, izvedeni radovi na restauraciji stolarije, kao i adaptaciji i sanaciji prostorija što je podrazumevalo zamenu parketa, spuštanje plafona i malterisanje zidova gde je to bilo potrebno.

Govoreći o fasadi Muzičke škole, retkog primera „Minhenske secesije“, Šečić je podsetio da je u pitanju dvogodišnja investicija započeta prošle godine, gde su radovi nakon zimske pauze nedavno nastavljeni. Trenutno se radi južna i zapadna fasada, gde je posle malterisanja u toku postavljanje gipsanih ukrasa, replike onih iz 1912. godine, što će biti okončano do sredine juna, nakon čega slede završni radovi.

Paralelno sa tim, dodaje Šečić, kreću radovi na druge dve strane fasade, za koje očekuje da će biti okončani do novembra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;