INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Da li će jeftini stanovi biti dobri

14.05.2014. | B-92

Generalni direktor „Energoprojekta“ Vladimir Milovanović izjavio je da projekat jeftinih stanova mogu u celosti da izvedu srpske građevinske firme. On ipak ocenjuje da je licitirana cena izgradnje na granici rentabilnosti za izvođače. To ne znači da nema manjih firmi kojima to može biti i potpuno prihvatljiva cena.

- Što se tiče „Energoprojekta“, mi smo na „4.julu“ radili kvadrat po ceni od 375 evra, i tu smo skoro doplaćivali da bismo završili projekat – izjavio je „Tanjugu“ Milovanović.

On je rekao da „100 odsto ovog posla mogu da odrade domaće firme“, samo je pitanje na koji način treba da se organizuju. Ukoliko ovaj projekat, pak, bude poveren arapskim investitorima, Milovanović veruje da će Arapi veoma profesionalno postaviti posao i da će biti vrlo izričiti u tenderskim zahtevima.

- Imamo veliko iskustvo sa investitorima sa arapskog prostora, obzirom da radimo i u Kataru, Amanu, Emiratima, tako da nam je poznat njihov način rada – naveo je on.

Milovanović je ocenio da bi ova mera, zajedno sa najavom subvencionisanih kredita privredi, za koje će država izdvojiti 60 miliona evra, doprinela oporavku građevinske industrije u Srbiji.

- Ako bi se ti krediti namenski uložili u opravak građevisnke industrije, ima puno firmi i radne snage da uradi taj ciklus izgradnje jeftinijih stanova – naveo je on.

Upitan kakav može biti kvalitet stana koji košta oko 300-400 evra po kvadratu, prvi čovek „Energoprojekta“ je odgovorio:

- Naravno da je niska cena u direktnoj korelaciji sa kvalitetom, ali treba uzeti u obzir da svuda u svetu postoji kategorizacija na jeftine, srednje i visoke cene, i svi ti stanovi imaju svoje kupce.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;