PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro izgradnja fabrike „Swisslion Trebinje 2“

06.05.2014. | E-kapija

Većinski vlasnik koncerna "Swisslion" Rodoljub Drašković i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorili su u subotu (3. maja 2014. godine) u Nevesinju novi pogon prehrambene industrije, u kome će do kraja godine biti zaposleno više od 100 radnika, javlja "24sata.info".

Dodik je zahvalio Draškoviću što je uložio milione u realizaciju ovog projekta, koji će za nerazvijenu opštinu značiti mnogo, te istakao da će republičke institucije uvek podržavati ovu i slične kompanije. Istakao je da Hercegovina, osim energetike, postaje i strateško područje za razvoj prehrambene industrije.

Drašković je podsetio da je "Swisslion Trebinje" u celokupan projekat uložio oko 7 miliona evra iz sopstvenih sredstava. Dodao je kako je veoma zadovoljan što je pogon proradio u planiranom roku od osam meseci i što će veliki broj Nevesinjaca naći posao u ovoj fabrici.

On je najavio i da će za mesec dana početi realizacija jednog od najvećih projekata u oblasti prehrambene industrije u poslednjih nekoliko godina - izgradnja nove fabrike "Swisslion Trebinje 2", u koju će biti uloženo više od 10 miliona evra. U tom pogonu trebalo bi da bude zaposleno nekoliko stotina radnika.

Projekat u Nevesinju obuhvatao je rekonstrukciju hale i kupovinu savremene opreme, te ostale neophodne radove, a sa novih linija u prodaju će biti plasirani tetrapak sokovi, voćni napici i nektari, kao i alkohol, uz poznate brendove kompanije - viljamovku, dunju i kajsiju, kao i majonez, kečap, džem i marmelada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;