Završen projekat nove zgrade novosadskog „Fakulteta tehničkih nauka“

11.04.2014. | Tanjug

„Fakultet tehničkih nauka“ Novi Sad pripremio je projekat izgradnje nove poslovne zgrade površine 26.000 kvadratnih metara, vredne 13 miliona evra. Zgrada je, prema planu, podeljena u dve celine – naučno-tehnološki park i naučno-istraživački prostor za osoblje FTN-a, saopšteno je sa tog „Fakulteta“.

U saopštenju se navodi da će u taj projekat biti uloženo 13 miliona evra, te da je planirano da tamo, za pet do osam godina, bude nekoliko hiljada mladih stručnjaka školovanih na FTN.

- Dekan „Fakulteta tehničkih nauka“ Rade Doroslovački i Uprava fakulteta učinili su mnogo da se dođe do ove faze, tako da se sada sa nestrpljenjem čekaju temelji nove zgrade – kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, FTN je više puta proglašen za najbolji fakultet u Srbiji, a zahvaljujući njemu je nastalo i razvilo se čak 73 malih i srednjih preduzeća. Te firme sada ostvaruju milionske profite, dodaje se. To dokazuje da je kadar koji se obrazuje na FTN potreban tržištu, ali i da su mladi inženjeri iz Srbije veoma konkurentni po znanju kolegama koji se obrazuju na najprestižnijim fakultetima u svetu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...