INFONET-468X60-BANNER

Novosadskim arhitektama prva nagrada

01.04.2014. | RTV

Lazar Kuzmanov i njegov mladi kolega Miljan Cvijetić prve su arhitekte iz Novog Sada, koje su nakon više od dvadeset godina dobile prvu nagradu na 36. Beogradskom salonu arhitekture u kategoriji arhitektura. Zgrada u Vase Stajića br. 8 u Novom Sadu bila je u konkurenciji 264 prijavljena rada.

U vreme opšte krize u društvu i arhitektura je u krizi, istakao je Lazar Kuzmanov dobitnik prve nagrade za arhitekturu na 36. Beogradskom salonu arhitekture i ocenio da je vreme velikih građevinskih investicija i izgradnje u Novom Sadu, donelo više haosa, nego kvaliteta u arhitekturi grada.

- Ova zgrada u Vase Stajića je u stvari rezultat vrlo mukotrpnog i višedecenijskog rada i jednog poštenog odnosa prema sopstvenom znanju i angažovanju, što u krajnjem slučaju može da rezultira dobrom arhitekturom – kaže Kuzmanov za „RTV“.

Zgrada u Vase Stajića 8 ima četiri sprata i potkrovlje, dvadeset stanova od sto do čak 350 kvadrata i svaki od stanova ima najmanje jedno garažno mesto. Rad na projektu bio je veliki izazov, ističe arhitekta Miljan Cvijetić, koji sedam godina radi za firmu „Kuzmanov end partners“.

- Sam rad na ovom projektu je nešto što se ne dešava često u životu i jednostavno takav rad koji se i potvrdi ovakvom nagradom predstavlja veliko zadovoljstvo i satisfakciju – navodi Cvijetić.

- Imam veliko zadovoljstvo što se to desilo u nekoj 2013-14. godini što smo uspeli da dokažemo da se i u ovom vremenu može napraviti jedan ovakav objekat – ističe investitor Ivan Žarković koji je lokaciju čekao pet godina i kada je trebalo da počne sa gradnjom nastupila je kriza u građevinarstvu.

Ipak, Ivan Žarković rešio je da uloži maksimum u objekat, jer se takva lokacija dobija samo jednom. Od 220 građevinskih investitora, koliko ih je bilo u jednom trenutku, danas je u Novom Sadu aktivno tek desetak.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;