INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Socijalne stanove gradiće u maju

01.04.2014. | Dnevnik

Ako je suditi po izjavama Ratka Rogana, direktora „Stambene agencije Novog Sada“, socijalni stanovi u Kisačkaoj ulici broj 55 mogli bi da počnu da se grade već početkom maja, uz uslov da do tada bude uspešno sproveden javni oglas za izbor preduzeća koje će graditi stanove.

- „Stambena agencija Novog Sada“ dobila je pre nekoliko meseci građevinsku dozvolu, a u protekli četvrtak „Agencija“ je dobila i saglasnost od „Uprave za javne nabavke“ da može da objavi konkurs za izbor najpovoljnijeg  izvođača – kazao je direktor Rogan i dodao da bez te saglasnosti gradska „Stambena agencija“ nije mogla ništa da preduzima u vezi gradnje ovih  stanova.

Vrlo brzo, istakao je, biće objavljen oglas za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju stambene zgrade koja će imati u strukturi stanova jednosobne, dvosobne i trosobne stanove, kao i tri lokala čije će zidanje finansirati JP „Poslovni prostor“. Zgrada će imati  podrum gde će biti  17 garažnih mesta i ostave, prizemlje, tri sprata i potkrovlje.

Prema Roganovim rečima, izgradnju 35 stanova u proseku  veličine 50 kvadrata, finansiraće Grad sa 40 miliona dinara, JP „Poslovni prostor“ sa osam miliona i sama „Stambena agencija“ u iznosu od 80 miliona dinara.

- Praktično, to znači da je sav novac gradski, pa će i Grad Novi Sad odrediti kriterijume pod kojim uslovima će zainteresovani sugrađani moći da konkurišu kako bi kupili stanove pod povoljnijim uslovima od onih koji vladaju na otvorenom tržištu – pojašnjava direktor Rogan, uz naglašavanje principa da će se uz opšte uslove, kao što je stambeni status zainteresovanih, uzimati u obzir još i zdravstveno stanja kandidata, broj članova domaćinstva i porodična primanja... - Grad će formirati komisiju koja će uz opšte uslove propisati i druge uslove za zainteresovane kupce, i nakon toga raspisati konkurs za potencijalne kupce
.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;