INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ilić potpisao ugovore sa 14 opština za urbanističke planove

19.03.2014. | Tanjug

Ministar građevine u tehničkoj vladi Velimir Ilić potpisao je ugovore sa predstavnicima 14 opština u Srbiji, čiji su projekti izabrani na konkursu za sufinansiranje izrade urabističkih planova, a njihova ukupna vrednost je 21,5 miliona dinara.

Ugovore za sufinansiranje izrade urabističkih planova dobile su opštine Mionica, Brus, Ljubovija, Žagubica, Bela Palanka, Lebane, Titel, Veliko Gradište, Subotica, Čačak, Vlasotince, Senta, Opovo i Topola, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevine.

Opštine su podnele zahteve za dodelu sredstava na osnovu javnog poziva koje je raspisalo Ministarstvo građevinarstva i urbanizma 11. februara 2013.

Ugovori su potpisani u Vladi Srbije, a pravo na dodelu sredstava imale su jedinice lokalne samouprave sa teritorije Srbije koje su u budžetu za 2014. godinu obezbedile deo sopstvenih sredstava za izradu urbanističkog plana za koji konkurišu.

Pravo na dodelu sredstava su imale i opštine koje su opravdale ranije dodeljena sredstva za izradu urbanističkih planova.

Ministarstvo građevine je na osnovu Pravilnika o raspodeli sredstava za finansiranje i izradu planskih dokumenata, odredilo kriterijume za raspodelu finansija koji su se odnosili na: prioritet planskog dokumenta, broj stanovnika jedinice lokalne samouprave, stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave za 2013. godine i raspoloživa budžetska sredstva jedinice lokalne samouprave za sufinansiranje urbanističkog plana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;