PRIJAVA-468X60-BANNER

Počelo asfaltiranje pretposlednje etape Bulevara Evrope

26.02.2014. | Dnevnik

"Zavod za izgradnju grada" i JKP "Put" su počeli sa asfaltiranjem saobraćajnih površina na delu četvrte deonice Bulevara Evrope. Radnici "Puta" trenutno rade na delu Bulevara, od Privrednikove ulice do budućeg kružnog toka, dok se priprema tamponskih slojeva i postavljanje ivičnjaka obavlja u blizini kružnog toka na Rumenačkom putu.

Iz ZIG-a najavljuju da bi, ukoliko vreme posluži, posao trebao da bude gotov za desetak dana, tako da bi za kompletni završetak Bulevara Evrope preostalo da se izgradi most preko kanala DTD i ostatak saobraćajnica do autoputa. Kako kažu, u narednih nekoliko dana biće završena i izgradnja atmosferske kanalizacije na ovom delu bulevara, te da će do kraja marta početi postavljanje javnog osvetljenja na 65 stubova.

Nakon što je raskinut ugovor s "Borovicom transport" za izgradnju mosta i deonice od kanala do auto-puta, iz ZIG-a najavljuju da bi uskoro mogla da počne gradnja mosta preko kanala, i to nakon završetka javne nabavke, gde se očekuje znatno niža cena od one po kojoj je Borovica dobio posao.

Četvrta faza izgradnja Bulevara Evrope, koja podrazumeva izgradnju mosta na kanalu DTD i izlazak Bulevara na auto-put, počela je 30. decembra 2011. godine. Deonica je duga 3,1 kilometar, od Rumenačkog puta do auto-puta, a most preko kanala projektovan je da bude dug 176 metara.

Predviđena je izgradnja dve kolovozne trake, sa po dve saobraćajnice, pešačke i biciklističke staze, kao i javno osvetljenje. Biće izgrađene dve kružne raskrsnice – jedna pre kanala DTD, kao veza sa Privrednikovom ulicom, a druga posle kanala, kao veza sa Primorskom ulicom. Planirano je i da se izgradi nadvožnjak preko železničkih postrojenja i Privrednikove ulice, dužine oko 450 metara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;