INFONET-468X60-BANNER

Slovenci grade ritejl park u Čačku

24.02.2014. | Ozon Press

 U JP "Gradac" potpisan je sporazum  sa slovenačkom kompanijom "Toming Consulting" koja planira da otvori ritejl park u Čačku. Potpisanim sporazum slovenačka firma biće oslobođena plaćana naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

 

Slovenci će na lokaciji u Aveniji II graditi veliki tržni centar tzv. ritejl centar  površine oko 7.000m², a gradnja će početi u martu.

 - Potpisanim sporazumom "Toming Consulting" je oslobođen plaćanja obaveza za gradsko građevinsko zemljište na osnovu odluke Skupštine grada da se svi investitori koji zaposle 50 i više radnika oslobode plaćanja ove dažbine. Ovo je dobar znak jer pokazuje da je grad Čačak otvoren za investitore. Investitor će uplatiti garanacije u iznosu od 120.000 evra u roku od 60 dana od zaključenja ugovora a kao garancija za zapošljavanje radnika daje hipoteku nad objektom sa rokom od 36 meseci – rekao je direktor JP "Gradac" Nebojša Jovanović.

Menadžer  u firmi "Toming Consulting" Nenad Šikman, se zahvalio JP "Gradac" što je izašao u susret i oslobodio ih plaćanja lokalnih taksi i nameta.

- Ovo je velika pomoć svakom investitoru, a posebno u gradovima koji imaju nešto nižu kupovnu moć. Mi smo još 2007. kupili zemljište u Čačku, ali zbog svih ekonomskih teškoća koje su nas zadesile realizaciju projekta smo usporili. Radi se o projektu izgradnje ritejl parka površine 7.000m². Objekat će biti prizeman, sa oko 240 parking mesta. U njemu će se nalaziti desetak lokala. Polovina prostora namenjena je za supermarket a ostatak za poznate evropske brendove – rekao je Šikman.

Firma "Toming Consulting" počela je radom 2007. godine u Sloveniji i vodeća je konsalting firma u ovoj državi.

Ritejl parkovi su objekti na jednom nivou, bez podruma i spratova, koji se sastoje iz niza zasebnih lokala spojenih u jednu celinu. Ta celina je najčešće u obliku ćiriličnog slova p, u koju se ulazi direktno iz spoljnog okruženja, koga čine pristupne saobraćajnice sa parking mestima i plato sa zelenim površinama i šetališnim zonama duž ulaza u lokale. Mesečni zakup u ritejl parku u odnosu na tržni centar je dosta jeftiniji, a niže su i cene održavanja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;