Novi Bečej: Fiskultura u toplom

06.02.2014. | Dnevnik

Zajedničkim snagama lokalne samouprave, Mesne zajednice Novi Bečej i Osnovne škole "Josif Marinković" renovirana je fiskulturna sala u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Sala za fizičko vaspitanje dece u prethodnom periodu bila je zapuštena, sa lošim grejanjem, pa je njeno održavanje bilo otežano i skupo. Ulaganja su usledila, pre svega, da bi se uvelo efikasno grejanje, kako bi đaci mogli da vežbaju u toplom prostoru, ali i da se smanje troškovi. Takođe, prelakiran je parket, ofarbana vrata, obloženi i okrečeni zidovi.

Predsednik Skupštine opštine Novi Bečej Saša Maksimović kaže da lokalna samouprava ima nameru da u narednom periodu ulaže u sve vidove prosvete.

- Počeli smo sa dečijim igralištima, sada polako prelazimo na sportske sale. Nemamo na raspolaganju velika sredstva, ali mislimo da ih pametno uložimo – poručuje Maksimović.

On dodaje da je u izradi više projekata i da je akcenat stavljen na one koji se tiču energetske efikasnosti, što podrazumeva zamenu svih prozora na školama i samim tim uštedu na računima za grejanje.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije