INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kragujevac: Za mlade naučnike – 210 stanova

21.01.2014. | Šumadijapress

Rok za podnošenje ponuda za izradu projekta i izgradnju stanova za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu je 28. februar, a njihovi korisnici mogli bi da se usele sredinom sledeće godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao promoter projekta, i Jedinica za upravljanje projektom (JUP) "Istraživanje i razvoj u javnom sektoru", kao naručilac posla, objavili su poziv za podnošenje ponuda u međunarodnom otvorenom postupku za javnu nabavku, čiji je predmet izrada Glavnog projekta višeporodičnog stambenog objekta i izvođenje radova na izgradnji objekta prema izrađenoj dokumentaciji, u okviru potprojekta "Izgradnja stanova za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu".

Višeporodični stambeni objekat nalaziće se na delu katastarske parcele 5344/1 katastarske opštine Kragujevac 3 oivičene ulicama Dimitrija Tucovića, Laze Marinkovića, Prvoslava Stojanovića i Skojevskom. Površina parcele je 49,26 ari, a njena namena je u skladu s Planom detaljne regulacije "Stara radnička kolonija".

Kako je navedeno u pozivu, projekat obuhvata izgradnju stambenih objekata u nekoliko lamela spratnosti maksimalno sedam nadzemnih etaža, a sve u skladu sa uslovima iz lokacijske dozvole br. XVIII-353-860/12 od 11.12. 2012. godine. Ukupna neto površina planiranih 210 stanova je 9.800 kvadratnih metara, od čega je 100 jednosobnih (površine 35 kvadrata), 70 jednoiposobnih (površine 50 kvadrata) i 40 trosobnih (površine 70 kvadratnih metara).

Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude biće najniža ponuđena cena. U pozivu je još navedeno da će Ugovor o izvršenju usluga i izvođenju radova biti zaključen u skladu sa "Uslovima ugovaranja za postrojenja i projektovanje-izgradnju”, koje je izradila Međunarodna federacija konsalting inženjera (FIDIC), kao i sa ostalim dokumentima koji će činiti Ugovor. Očekuje se da će ugovoreni posao biti završen u periodu od marta 2014. do juna 2015. godine.

Konkursna dokumentacija može da se preuzme u JUP "Istraživanje i razvoj" u Ul. Veljka Dugoševića br. 54 na Zvezdari u Beogradu. Ponude se predaju u skladu sa procedurom "dve koverte”, pri čemu se i tehničke (administrativne) i finansijske ponude podnose zajedno, ali u odvojenim zapečaćenim kovertama "Original” i "Kopija”. Tehničke ponude se prve otvaraju i evaluiraju u pogledu saobraznosti, dok se finansijske koverte otvaraju samo za tehnički podobne ponude.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 28. februar 2014. godine do 12 časova. Njihovo javno otvaranje obaviće se sat vremena kasnije u prostorijama JUP "Istraživanje i razvoj" uz prisustvo ovlašćenih predstavnika ponuđača. Dodatne informacije o nabavci, uključujući i one o načinu uvida u konkursnu dokumentaciju, mogu da se dobiju mejlom na adresi tender@piu.rs.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;