Regionalna konferencija o energiji vetra u Rumuniji

20.01.2014. | Beta

Regionalna konferecija o tržištu energije dobijene iz vetra i potencijalima za razvoj vetroparkova u istočnoj Evropi, održaće se u Bukureštu 21. i 22. januara, uz učešće više od 300 stručnjaka za energiju vetra.

Direktorka kompanije "Kontinental vind Serbija" (Continental Wind Serbia) Ana Brnabić predstaviće na skupu "Wind power Romania and eastern markets" potencijale srpskog tržišta za korišćenje energije vetra.

Brnabić, čija je kompanija članica "Srpskog udruženja za energiju vetra" (SEWEA), rekla je da će održati prezentaciju o tome šta je do sada uradjeno u Srbiji po pitanju korišćenja energije vetra i da li na nju može da se računa kao na ozbiljno tržište.

Na skupu će se razgovarati o regionalnom tržištu energije vetra, regulatornim okvirima za poslovanje, državnim politikama u oblasti obnovljivih izvora energije, kao i projektima i finansiranju vetroparkova. Pored Rumunije i Srbije, svoje potencijale u oblasti energije vetra na konferenciji će predstaviti i Hrvatska, Turska i Ukrajina.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...