IZOLACIJA-468X60-BANNER

Inđija: Planovi JP "Direkcija za izgradnju" u 2014. godini

14.01.2014. | Opština Inđija

Loša ekonomska i finansijska situacija osetila se u svim aspektima poslovanja u 2013. godini, Situacija na makro-planu projektovala se i na manja poslovna okruženja, pa tako ništa bolje nije bilo ni u "Direkciji za izgradnju opštine Inđija", kazao je zamenik generalnog direktora, Milivoje Simić.

- Planirali smo mnogo, ali nismo uspeli mnogo toga i da realizujemo. U skladu sa prilivom novca sa republičkog nivoa, zadovoljni smo i onim što smo uspeli da uradimo. Uspeli smo da dovedemo novog stranog investitora, indonežanske kompanije "Indofud". Izgradnja treba da počne početkom ove godine i po završetku investicije, zapošljavaće nove ljude – rekao je Simić.

- Takođe, pregovarali smo dugo sa "Fondom za kapitalna ulaganja Vojvodine" oko završetka sportske dvorane u Inđiji. U pitanju su velika novčana sredstva koja Opština Inđija ne može da izdvoji iz svog budžeta. U poslednjem kvartalu 2013. godine uspeli smo da postignemo dogovor sa "Fondom" o sprovođenju javne nabavke za završetak izgradnje prve faze, tako da je nabavka u toku. Otvaranje ponuda je 6. januara, i posle te procedure znaćemo ko je najpovoljniji ponuđač, nakon čega sledi sklapanje ugovora sa njim – pojasnio je zamenik generalnog direktora "Direkcije", navodeći da bi se u tom slučaju već u februaru započela realizacija završetka izgradnje sportske dvorane.

Osvrnuvši se na prethodnu godinu, pored svega navedenog, Simić je istakao da je "Direkcija" redovno obavljala tekuća investiciona ulaganja, poput krpljenja udarnih rupa, održavanje kolovoza, rasvete i slično, i da se u tom pogledu funkcionisanje preduzeća normalno odvijalo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;