PRIJAVA-468X60-BANNER

Niš: Pomeren rok za završetak Oficirskog doma

26.12.2013. | Južne vesti

Umesto do 1. januara, kako je prvobitno najavljeno, Oficirski dom u Nišu trebalo bi da bude rekonstruisan do 1. marta 2014. godine. U "Direkciji za izgradnju grada" kažu da je trenutno izvedeno 75 odsto radova, a da je rok za završetak pomeren na zahtev izvođača radova iz brojnih razloga.

- Pre svega da bi se stara fasada očuvala u originalu i da bi se ispunili svi zahtevi Zavoda za zaštitu spomenika. Rušenje je bilo sporije, jer je moralo biti veoma pažljivo da ne bi došlo do rušenja delova koji su morali da ostanu. Radilo se veoma pažljivo da ne bi došlo do oštećenja, a i vremenski uslovi nisu bili najpovoljniji – kažu u "Direkciji".

Trenutno se montira krovna konstrukcija iznad multifunkcionalne sale, rade se podovi, uvodi struja, voda i kanalizacija. Fasada je završena, a obnovljen je i dobar deo krova. Investitori najavljuju da će multifunkcionalna sala biti površine 370 kvadratnih metara i da će imati 220 sedećih mesta. Trebalo bi da ima dva ulaza, zidove od montažnih panela i hrastovog furnira, spušten plafon i pod od prirodnog poliranog granita.

Sada je izvesno da će, nakon nekih neplaniranih izdataka oko krova, kompletna rekonstrukcija koštati 102 miliona dinara. Kako je ranije najavljeno, polovinu plaća Ministarstvo regionalnog razvoja, a polovinu Grad Niš.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;