Pećinci od januara veliko gradilište

10.12.2013. | RTV

Opština Pećinci od januara će biti veliko gradilište, kažu u lokalnoj samoupravi, s obzirom da posle novogodišnjih i Božićnih praznika treba da počnu radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže i ostale komunalne infrastrukture u većini naselja pećinačke opštini.

Privremeni organ opštine Pećinci odredio je prioritete u uređenju infrastrukture, a to je rekonstrukcija dotrajalih delova vodovodne mreže u većini naselja. Iz opštine su za januar najavili početak investiranja u sistem u koji duži niz godina nije bilo značajnijeg ulaganja. Završeni su projekti rekonstrukcije vodovodne mreže i zamene azbestnih cevi u Pećincima, Prhovu i Šimanovcima, sa proširenjem na druga sela.

Urednijem i kvalitetnijem vodosnabdevanju najviše se raduju meštani Šimanovaca, koji su se zbog preopterećenja vodovodne mreže, poslednjih godina često suočavali sa nestašicom vode, posebno u letnjem periodu. Uporedo sa ovim radovima krenuće i komunalno uređenje Radnih zona što je jedan od preduslova za dolazak novih investitora.

Predsednik Privremenog organa opštine Pećinci Sava Čojčić kaže da je iz Vlade Srbije stiglo odobrenje da se pusti tender za izgradnju prečistača otpadnih voda i puta Šimanovci-Sremski Mihaljevci, i da se najkasnije u martu očekuje uvođenje izvođača radova u ovaj posao,  a već u januaru u šimanovačkoj južnoj radnoj zoni krenuće prva faza izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže.

- U južnoj radnoj zoni gotov je projekat kanalizacione i vodovodne mreže, fazno 9km s tim što će u prvoj fazi biti izgrađeno 6km, za potrebe kompanija "Dr Etker" i "Doka". Završili smo sve obaveze vezane za vodosnabdevanje "Bosch-a" i poboljšanje kapaciteta i količina u Šimanovcima. Raspisan je tender za još jedan bunar na starom vodozahvatu koji će se umrežiti sa postojeća tri i Šimanovci će imati vode za izvoz – kaže Sava Čojčić.

Svi pomenuti radovi biće finansirani namenskim investicionim sredstvima u visini od 340 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...