INFONET-468X60-BANNER

Sremski Karlovci: Novi vrtić ipak dogodine

04.12.2013. | Dnevnik

Gradnja novog vrtića u Sremskim Karlovcima po svemu sudeći neće biti završena do kraja ove godine kako je prvobitno bilo planirano i što su očekivali roditelji tamošnjih predškolaca.

- Očekivao sam i sam, prema nekim procenama, da ćemo objekat završiti do kraja godine, međutim, došlo je do preprojektovanja, određenih odstupanja, smanjenja obima nekih, a povećanja obima drugih radova – kaže predsednik sremskokarlovačke opštine Milenko Filipović.

- Pokušavamo  da rešimo pitanje investiranja u infrastrukturu, u pristupnu saobraćajnicu, parking prostor, kako bismo početkom naredne godine nastavili tamo gde smo stali. Verujem da će taj objekat biti potpuno opremljen i pušten u funkciju  sredinom naredne godine ili najkasnije do početka školske godine – rekao je Filipović.

Prema njegovim rečima, osim pobrojanog, ostalo je da se završi manji deo građevinskih radova na objektu, ali i da se kompletno  opremi novim nameštajem za komforan boravak mališana u njemu. Radovi su u septembru zaustavljeni, a još u prvoj polovini godine  zbog obaveze primene pravilnika o energentskoj efikasnosti došlo je do izmene projekta kako bi vrtić ispunjavao novoustanovljene zahteve u tom pogledu. Izmenama projekta obuhvaćeni su i dodatni radovi koji u prvobitnoj verziji nisu postojali.

Novi vrtić na Dudari imaće 2.000 kvadratnih metara, od čega će u prvo vreme biti u upotrebi oko 1.700 kvadrata. Moći će da primi blizu 300 dece i imaće 14 radnih soba. Gradnja je počela u julu prošle godine. Finansijeri su "Fond za kapitalna ulaganja" AP Vojvodine  i sremskokarlovačka opština. Gradnja je prema osnovnom ugovoru koštala 112 miliona dinara, ali će zbog dodatnih radova ta cifra biti nešto veća. Fond za kapitalna ulaganja obezbedio je za sada 100 miliona dinara, a opština ostatak.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;