PRIJAVA-468X60-BANNER

"Nexe Grupa" investira 44 mil EUR u tri kompanije u Srbiji

07.10.2008. | Biznis

"Nexe Grupa" iz Našica investiraće oko 44 mil EUR u tri preduzeća u Srbiji u kojima ima većinsko vlasništvo, najavio je predsednik Uprave "Nexe Grupe" Ivan Ergović.

On je rekao da su u toku dve investicije u vrednosti od po 11 mil EUR. Reč je o ulaganjima u fabriku opeke "Stražilovo" iz Sremskih Karlovaca i cementaru "Jelen Do" u zapadnoj Srbiji, a uskoro će početi realizacija investicije vredne 22 mil EUR u "Polet" iz Novog Bečeja.

- U "Jelen Dolu" ćemo montirati novu liniju za proizvodnju kreča i potpuno novu peć vrednu 11 mil EUR. U "Stražilovu" smo upravo završili investiciju iste vrednosti i sada je u probnom radu potpuno nova linija za proizvodnju opeke - rekao je Ergović.

Investicijom u "Jelen Dolu" ova cementara proširiće proizvodni kapacitet na 350 tona negašenog kreča dnevno, što godišnje čini količinu od oko 125.000 tona. To je najveća pojedinačna investicija u cementari od njenog osnivanja.

Novi pogon za izradu termoizolacionih blokova sa olakšanom glinenom masom u "Stražilovu", omogućiće ovoj kompaniji da celokupni asortiman termo blokova izvozi i na evropsko tržište.

Ergović je najavio da su u toku završne pripreme za izgradnja nove fabrike crepa i pogona za suvu preradu u novobečejskom "Poletu".

Izgradnja fabrike i pogona trebala bi da počne naredne godine, a puna proizvodnja očekuje se 2010. godine.

- Nova primarna prerada i fabrika za proizvodnju crepa više kategorije, kakvih u Srbiji trenutno nema, trebalo bi da počnu sa radom iduće godine - rekao je Ergović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;