INFONET-468X60-BANNER

Počela obnova porodilišta u Kragujevcu

19.11.2013. | RTS

Fondacija "Dragica Nikolić" počela radove na renoviranju porodilišta u Kragujevcu. Vrednost investicije je oko 50 miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 dana. Naglašavajući da je kompletna rekonstrukcija porodilišta, površine oko 2.000 kvadratnih metara, posao visokog rizika, direktor Kliničkog centra Nebojša Arsenijević je rekao da su preduzete sve mere da se ne bi "nešto dogodilo".

- Zahvalni smo što se počelo na rekonstrukciji iz Kragujevca, jer je ovaj grad prečesto bio zaboravljen kada je zdravstvo u pitanju – rekao je Arsenijević i dodao da je porodilište najosetljivije mesto u svakom kliničkom centru i bolnici.

Arsenijević je poručio da će biti stvoreni moderni uslovi za porodilje i izrazio nadu da će mladi rađati decu, a ne da, kako je rekao, dve žene rađaju jedno dete.

Izvođač radova je TPD "Branković" iz Crne Trave, a glavni projektant "Saobraćajni institut CIP", čiji je arhitekta Gordana Vasiljević rekla da su predviđeni naojibimniji radovi na fasadi.

- Imamo i radove u operacionim salama. Demontiraćemo postojeće kanale za ventilaciju i uraditi nove, a zidne i podne obloge ćemo čuvati i nećemo ih raditi. Kada uradimo instalacije, uradićemo i nove plafone i novu rasvetu. Imamo i malu intervencije na medicinskim gasovima, a radovi su predviđeni i u drugim prostorijama porodilišta – rekla je Vasiljevićeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;