Izmeštanje auto-puta na levu stranu reke protiv volje građana

30.10.2013. | Danas

Žitelji Umke nastavili su sa mirnim protestima kako bi ukazali na problem koji je izazvala odluka Vlade – da se trasa auto-puta E 763, Beograd-Južni Jadran, na relacija Beograd-Obrenovac, izmesti na surčinsku stranu i levu obalu Save.

Na protestu, koji je organizovan u centru Umke, ponovljeni su zahtevi da se preispita odluka Ministarstva građevinarstva i urbanizma, jer je varijanta izmeštanja auto-puta na levu stranu reke protiv volje žitelja ovog naselja i ostavlja potpuno po strani višedecenijski problem klizišta Duboka, infrastrukturne i saobraćajne probleme Umljana, ali i stanovnika Moštanice, Bariča i Obrenovca. Okupljeni sugrađani zatražili su ponovo da se poštuje mišljenje struke, koja je nedvosmisleno potvrdila opravdanost izgradnje auto-puta desnom obalom Save i realizaciju projekta koji bi obuhvatio sanaciju klizišta Duboka.

Povodom blokade puta i protesta oglasio se i predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, koji je apelovao na kolege iz opštine Čukarica i komšije sa Umke da prestanu sa blokadom saobraćajnice ka Beogradu.

- Blokada pre svega ugrožava bezbednost saobraćaja, onemogućava ljude da odu na posao, mnogima se preti otkazom, studenti i učenici posle desetočasovnog predavanja moraju po dva sata da čekaju prevoz i sede u kolonama kako bi se vratili svojim kućama. Opština Obrenovac je pozvana da se pridruži blokadi, međutim, smatramo da je blokada završila svoje dejstvo. Deset dana je bilo potpuno dovoljno i sada svaka blokada prerasta u maltretiranje građana Protiv toga sam da se Obrenovčani maltretiraju i zahtevam od Vlade da pošalje resorne ministre i ljude koji o tome odlučuju da se sa sretnu predstavnicima građana na Umci – ističe Čučković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...