SFSOPLATE-468X60-BANNER

Izmeštanje auto-puta na levu stranu reke protiv volje građana

30.10.2013. | Danas

Žitelji Umke nastavili su sa mirnim protestima kako bi ukazali na problem koji je izazvala odluka Vlade – da se trasa auto-puta E 763, Beograd-Južni Jadran, na relacija Beograd-Obrenovac, izmesti na surčinsku stranu i levu obalu Save.

Na protestu, koji je organizovan u centru Umke, ponovljeni su zahtevi da se preispita odluka Ministarstva građevinarstva i urbanizma, jer je varijanta izmeštanja auto-puta na levu stranu reke protiv volje žitelja ovog naselja i ostavlja potpuno po strani višedecenijski problem klizišta Duboka, infrastrukturne i saobraćajne probleme Umljana, ali i stanovnika Moštanice, Bariča i Obrenovca. Okupljeni sugrađani zatražili su ponovo da se poštuje mišljenje struke, koja je nedvosmisleno potvrdila opravdanost izgradnje auto-puta desnom obalom Save i realizaciju projekta koji bi obuhvatio sanaciju klizišta Duboka.

Povodom blokade puta i protesta oglasio se i predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, koji je apelovao na kolege iz opštine Čukarica i komšije sa Umke da prestanu sa blokadom saobraćajnice ka Beogradu.

- Blokada pre svega ugrožava bezbednost saobraćaja, onemogućava ljude da odu na posao, mnogima se preti otkazom, studenti i učenici posle desetočasovnog predavanja moraju po dva sata da čekaju prevoz i sede u kolonama kako bi se vratili svojim kućama. Opština Obrenovac je pozvana da se pridruži blokadi, međutim, smatramo da je blokada završila svoje dejstvo. Deset dana je bilo potpuno dovoljno i sada svaka blokada prerasta u maltretiranje građana Protiv toga sam da se Obrenovčani maltretiraju i zahtevam od Vlade da pošalje resorne ministre i ljude koji o tome odlučuju da se sa sretnu predstavnicima građana na Umci – ističe Čučković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;