INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izmeštanje auto-puta na levu stranu reke protiv volje građana

30.10.2013. | Danas

Žitelji Umke nastavili su sa mirnim protestima kako bi ukazali na problem koji je izazvala odluka Vlade – da se trasa auto-puta E 763, Beograd-Južni Jadran, na relacija Beograd-Obrenovac, izmesti na surčinsku stranu i levu obalu Save.

Na protestu, koji je organizovan u centru Umke, ponovljeni su zahtevi da se preispita odluka Ministarstva građevinarstva i urbanizma, jer je varijanta izmeštanja auto-puta na levu stranu reke protiv volje žitelja ovog naselja i ostavlja potpuno po strani višedecenijski problem klizišta Duboka, infrastrukturne i saobraćajne probleme Umljana, ali i stanovnika Moštanice, Bariča i Obrenovca. Okupljeni sugrađani zatražili su ponovo da se poštuje mišljenje struke, koja je nedvosmisleno potvrdila opravdanost izgradnje auto-puta desnom obalom Save i realizaciju projekta koji bi obuhvatio sanaciju klizišta Duboka.

Povodom blokade puta i protesta oglasio se i predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, koji je apelovao na kolege iz opštine Čukarica i komšije sa Umke da prestanu sa blokadom saobraćajnice ka Beogradu.

- Blokada pre svega ugrožava bezbednost saobraćaja, onemogućava ljude da odu na posao, mnogima se preti otkazom, studenti i učenici posle desetočasovnog predavanja moraju po dva sata da čekaju prevoz i sede u kolonama kako bi se vratili svojim kućama. Opština Obrenovac je pozvana da se pridruži blokadi, međutim, smatramo da je blokada završila svoje dejstvo. Deset dana je bilo potpuno dovoljno i sada svaka blokada prerasta u maltretiranje građana Protiv toga sam da se Obrenovčani maltretiraju i zahtevam od Vlade da pošalje resorne ministre i ljude koji o tome odlučuju da se sa sretnu predstavnicima građana na Umci – ističe Čučković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;