INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vodovod od Lipovice do Vranića izgrađen dva meseca pre roka

30.10.2013. | BeoInfo

Magistralni cevovod od Lipovice do Vranića, dug osam kilometara, završen je dva meseca pre roka. Najveći ovogodišnji infrastrukturni projekat Sekretarijata za komunalne i stambene poslove - Uprave za vode pojačaće i stabilizovaće snabdevanje vodom 2.000 građana koji su već priključeni na centralni gradski vodovod, a stvoreni su i uslovi da se vodom za piće snabdeva deo opštine Lazarevac.

Cevovod u Vraniću i crpnu stanicu "Gunjice" juče (29. oktobar 2013.) su obišli zamenica sekretara za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, direktorka Uprave za vode Jovana Antić, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvijo Babić i predsednici opština Lazarevac i Barajevo Dragan Alimpijević i Branka Savić.

- Lazarevac predstavlja najudaljeniju tačku do koje će se širiti beogradski vodovodni sistem, a izgradnjom preostale dve faze vodovoda Lazarevac će konačno biti priključen na proizvodni pogon u Makišu. U vreme ekonomske krize, uz smanjen budžet grada Beograda, veoma smo ponosni na ovaj cevovod i ulažemo napor da ovakvih infrastrukturnih projekata bude što više, jer se na taj način poboljšava kvalitet života u Beogradu – istakla je Nina Jandrić.

Cvijo Babić je istakao da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući dobroj saradnji grada, opština Barajevo i Lazarevac i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

- Beogradski vodovodni sistem sada dolazi do opštine Lazarevac, gde ćemo napraviti prsten i povezati mesne zajednice Stepojevac i Vrbovno. U drugoj fazi biće izgrađen cevovod od rezervoara "Gunjice" do Stepojeca, koji će finansirati opština Lazarevac. Izgradnja ovog cevovoda, dugog 12 kilometara, treba da počne za mesec dana i očekujemo da on bude završen za četiri do pet meseci. U okviru treće faze biće izgrađena sekundarna vodovodna mreža po mesnim zajednicama – naglasio je Babić.

Branka Savić je podsetila da je Barajevo već deset godina u sistemu beogradskog vodovoda i kanalizacije i veći deo opštine ima vodu.

- Ovim projektom vodosnabdvanje postaje mnogo stabilnije, pogotovu u letnjim mesecima. Poseban značaj on ima za ljude koji žive oko rezevoara "Gunjice", koji su do sada imali slab pritisak vode. Kada se izgradi cevovod do Stepojevca, rezervoar će raditi punim kapacitetom, pa će i njihov dugogodišnji problem konačno biti rešen – istakla je Savićeva.

Dragan Alimpijević izrazio je uverenje da će i druga faza radova biti završena pre roka.

- Vrbovno nema svoju vodu, pa se stanovnici snabdevaju iz bunara. Stepojevac se snabdeva iz vodovoda, ali on nema dovoljan kapacitet, pogotovo u letnjem periodu. Upravo zbog toga, novi vodovod će biti izvanredno rešenje za stanovnike ovih naselja – rekao je Alimpijević.

Miladinka Pantić iz Vranića rekla je da je leti bilo neizdržljivo.

- Vode je bilo samo noću, a tokom dana jedva je curila. Sada je vodosnabdevanje izvanredno, pa i mi imamo vodu kao i svi drugi stanovnici Beograda – rekla je Miladinka Pantić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;