INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Memorandum sa Kinezima o obilaznici oko Novog Sada (video)

22.10.2013. | Tanjug

Posredstvom Društva za ekonomsko-trgovinsku saradnju i prijateljstvo Srbije sa Narodnom Republikom Kinom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je u ime Grada Novog Sada potpisao Memorandum o razumevanju sa predstavnikom provincije Šandong u NR Kini, Meng Janom.

 

Potpisivanjem Memoranduma iskazane su obostrane namere da se u narednom periodu konkretizuje saradnja na izgradnji obilaznice autoputa oko Novog Sada koja predstavlja investiciju od velikog značaja, odnosno da se stvore uslovi povoljni za projektovanje, finansiranje, izgradnju i korišćenje obilaznice autoputa oko Novog Sada.

- Sporazum je potpisan kao rezultat nekoliko sastanaka u Zavodu za izgradnju grada i u Gradskoj kući, a radi se o strateški važnoj saobraćajnici za Novi Sad, ali i za celu pokrajinu i Srbiju, jer bi se izgradnjom obilaznice oko Petrovaradina, koja bi išla do Žeželjevog mosta i otvarala priključenja za potencijalni novi most koji bi prelazio Dunav u pravcu naselja Šangaj ostvarilo povezivanje dva autoputa E75 i E70 – rekao je Vučević.

On je istakao da potpisnike memoranduma u budućosti očekuju ozbiljni zadaci, pre svega, u pripremi i realizaciji projektne dokumentacije.

- U Memorandumu je jasno naglašeno da će svi dalji koraci u saradnji Grada Novog Sada i Šandong provincije biti u skladu sa važećim propisima Republike Srbije koji definišu sve procedure izvođenja i investiranja – istakao je Vučević, dodajući da su vođeni razgovori i oko dovođenja investitora iz Kine u Slobodnu zonu.

- Grad Novi Sad je na nas ostavio dobar utisak i nadam se da ćemo posle potpisivanja Memoradnuma što pre zajedno krenuti u realizaciju ovog projekta i još jače učvrstiti prijateljstvo naših naroda i zemalja – rekao je Meng Jan.

Grad Novi Sad ima nameru da izgradi obilaznicu autoputa oko Novog Sada, a Šandong provincija poseduje bogato iskustvo u oblasti izgradnje autoputeva i voljna je da preduzme aktivnosti na zajedničkoj realizaciji izgradnje obilaznice.

Procenjena ukupna dužina obilaznice autoputa oko Novog Sada je oko 6,5 kilometara, a precizna dužina biće utvrđena na osnovu konačnih planova. U narednom periodu biće konkretizovan model projektne investicije i model finansiranja, uz nameru da se kroz pregovore traže najbolja rešenja za umanjenje troškova projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;