Nemačka pomaže obnovu vodovoda u Smederevu

22.10.2013. | Tanjug

Predstavnici nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj i nemačke KfW razvojne banke obišli su danas radove na vodovodu u Smederevu, koji se finansiraju uz pomoć nemačkih sredstava i simbolično predali poslednji deo transportnog cevovoda, koji vodi od mesta sa bunarima do grada.

Time mogu da započnu i radovi na budućoj fabrici za preradu vode, saopštila je danas Ambasada Nemačka u Srbiji. Za poboljšanje vodosnabdevanja grada Smedereva i okolnih sela, Nemačka je izdvojila ukupno 7,1 miliona evra, od toga više od polovine kao donaciju. Okončanjem radova, snabdevanje Smedereva i brojnih okolnih sela čistom vodom za piće biće znatno sigurnije. Istovremeno će se smanjiti gubici u celom sistemu, a vodovod će znatno poboljšati nivo usluga.

Te mere su deo znatno obuhvatnijeg programa vrednosti veće od 88 miliona evra, u kome učestvuje 13 gradova iz Srbije. Projekte sa nemačke strane sprovodi KfW banka. Predstavnici nemačke delegacije istakli su da korist od zajedničkog programa snabdevanja vodom ima preko 640.000 građana širom Srbije.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 21.06.2021.
Pa zasto opstina koja nam je prodala placev...
Marko 20.06.2021.
Kako se prijaviti za stolariju?Gde?I sta je...
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...