INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova ruiniranih zgrada

18.10.2013. | Danas

U Obrenovcu postoji 318 ulaza, odnosno stambenih zgrada, i najlošije stanje zgrada je u naselju Staro igralište. Urađena je fasada na jednom objektu u ovom naselju. Ulaz broj 101b je potpuno renoviran i stanari su se sami organizovali i ovo je primer kako može da se brine o svom ulazu.

- Određena je suma od 20 miliona dinara za ovu namenu i sada se traži saglasnost Agencije za energetsku efikasnost, resornih ministarstava da se ta sredstva utroše na uređenje fasada i krovova. Duboko ubeđen da ćemo dobiti tu dozvolu, jer nije u drugim gradovima to bilo stvar samoorganizovanja stanara, nego je i država intervenisala – rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, obilazeći ruinirane zgrade u naselju Staro igralište.

On dodaje da svi stanari koji tu žive nemaju novca da renoviraju samo jedan krov ili fasadu od 500 ili 600 hiljada dinara. Stanarka zgrade u Ulici Vuka Karadžića br. 93 Snežana Marijanović Stamatovski rekla je da u tom ulazu postoje veliki problemi.

- Šest stanova u ovom ulazu direktno se nalazi ispod ploče krova koji je potpuno ravan. Trenutno nam prokišnjava krov i otpada malter sa fasade koji ugrožava bezbednost prolaznika. Dolazila je komisija Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac i tom prilikom napravila predračun za sanaciju krova, ali nažalost mi nismo u stanju da to platimo. U zgradi mahom žive penzioneri i imaju jako mala primanja. Problemi sa prokišnjavanjem krenuli su pre nekoliko godina, ali su eskalirali prošle zime pod naletom velike količine snega. Rešenje vidim u tome da nam opština pomogne i da zajedno sa nama ovaj problem reši jer mi sami ne možemo – navodi Stamatovski.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;